Stor mediainteresse for FFK-kamp

Det er stor oppmerksomhet i svenske medier, når FFK spiller borte mot Hammarby torsdag. Den svenske landslagskeeperen, Rami Shaaban, er spesielt satt i fokus.

Rami Shaaban

Sveriges landslagskeeper Rami Shaaban er den store stjernen, og får mest oppmerksomhet av alle spillere, både fra FFK og Hammarby, før andre runde i kvalifiseringen til UEFA-cupen torsdag i Stockholm.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Det er to svenske trenere som møtes når svenske Hammarby møter norske Fredrikstad fotballklubb i andre runde av UEFA-kvalifiseringen torsdag kveld.

- Fredrikstad er et velorganisert lag, og spiller fysisk fotball. De har mange individuelt gode spillere som kan avgjøre kampen, sier Hammarby-trener Tony Gustavsson i svenske medier.

Han har stor respekt for FFK, men har god tro på at Hammarby vil levere varene.

50/50-sjanse

Anders Grønhagen

- Det viktige er at vi ikke blir liggende for lavt i forsvar, og at vi spiller aggresivt, sier FFK-trener Anders Grönhagen før kampen mot Hammarby.

Foto: Sønstrød, Tobben / SCANPIX

FFKs trener, Anders Grönhagen, har lang fartstid bak seg i svensk fotball på toppnivå.

Han har tidligere trent Djurgårdens IF, Brommapojkarna, IF Elfsborg, GIF Sundsvall og IFK Sundsvall.

Han har også spilt for GIF Sundsvall og  Djurgårdens IF.

- Vi er for tiden et sterkt lag, og på de siste ni kampene har vi kun et tap. Vi tror på en 50/50-sjanse mot Hammarby, sier FFK-trener Anders Grönhagen til Sundvalls Tidning. 

Shaaban i fokus

På FFKs lag er det hele fire svensker.
Landslagskeeper Rami Shaaban er den store stjernen, og får mest oppmerksomhet, men også tidligere Hammarby-back Patrik Gerrbrand og  Anders Prytz og Johan Sjöberg får oppmerksomhet i de svenske mediene.

Rami Shaaban, keeper (t.v.)

Rami Shaaban er stor stjerne i Sverige. På bildet sammen med sin landslagskamerat og venn Fredric Ljungberg. Begge har spilt i Arsenal sammen, og mens Shaaban forlot Arsenal i 2005, gikk Ljungberg fra Arsenal til West Ham i sommer.

Foto: REUTERS/Alex Grimm / Scanpix

Shaaban er plukket ut til nye kamper for det svenske landslaget nylig, og er i realiteten uten særlig konkurranse, når Manchester Citys Andreas Isaksson er satt ut med skade.

Shaaban slo igjennom i svensk fotball i Nacka FF i Divisjon I Norra på midten av 1990-tallet. Derfra gikk turen til Djurgårdens IF, der han konkurrerte nettopp med  Andreas Isaksson om keeperplassen.

Shaabans spill imponerte Arsenal FC og i 2002 havnet han hos London-klubben. Han spilte fem kamper for Arsenal i UEFA Champions League og  Premier League, men ble skadet.

Rami Shaaban klarte ikke å ta tilbake keeperplassen i Arsenal, og ble leid ut til engelske lag lavere i divisjonene.

I Fredrikstad FK har han overbevist og vært en redningsmann. Han ble cupmester for FFK i 2006. 

To midt-i-mellom-lag

Fredrikstad ligger på sjuendeplass i Eliteserien, og møter et svensk lag med dertil midt-på-treet-plassering.

Hammarby ligger på åttende plass i den svenske toppserien, og det kan bli et jevnt oppgjør på gamle Råsunda stadion i Stockholm.

Den tidligere Djurgårds-treneren Grönhagen har taktikken klar:

- Det viktige er at vi ikke blir liggende for lavt i forsvar, og at vi spiller aggresivt, sier han til Sundsvalls Tidning.

Grönhagen var på plass da  Djurgården spilte i derbyet mot Hammarby mandag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Telenor sliter på Aspedammen

    Telenor innrømmer at de har problemer med å få reparerte bruddet på telefonlinjene til Aspedammen i Halden kommune. Telenor må ha sikkerhetsmannskaper på plass, ettersom arbeidene skal skje ved jernbanelinja. Det er dette som tar tid, ifølge kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

  • Erstatningssak om Hankø-hytter

    Selskapet Hankø Utvikling og staten møtes nå i retten i en erstatningssak. Det er utbyggeren som krever erstatning for at byggeprosjektet med utleiehytter i Hankøsundet ble forsinket som følge av at Fylkesmannen i 2017 nektet igangsettelse, skriver Dagens Næringsliv.