NRK Meny
Normal

Stor leteaksjon etter savnet kvinne

Letingen etter den savnede 48 år gamle kvinnen i Halden trappes ned, men fortsetter utover kvelden og natta, opplyser Østfoldpolitiet. Hun ble meldt savnet i Halden søndag kveld.

Savnet kvinne

Politiet har nå gått ut med bilde av den savnede kvinnen. Søket har pågått med full styrke etter at kvinnen ble meldt savnet rundt klokken 22 søndag.

Foto: Johnny Larsen / Politiet / NRK/Politiet

Ifølge politiet gikk kvinnen ut en tur fra boligen sin i Frøyas vei i Halden rundt klokken 19 søndag. Siden har ingen sett henne.

Rundt klokken halv sju mandag morgen opplyser politiet at det er noe usikkert med tanke på klesdrakt. Kvinnen er 164 cm høy, litt fyldig og har mørkt kort hår.

Leteaksjon Halden

Politiet leder leteaksjonen, med bistand fra blant annet Røde Kors. Foto: Jonny Larsen.

Foto: Johnny Larsen

– Om noen har sett noen som ligner den beskrivelsen er vi veldig takknemlige om de ringer hit på 02800, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Østfold politidistrikt til NRK.no.

Politiet ber om at beboere i området Låby, Karrestad, Lie og omegn i Halden sjekker hager og uthus.

– Søker med full styrke

Letemannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder har deltatt i søket sammen med politiet. Totalt er det rundt 30 personer som er ute og leter etter kvinnen. Mannskapet skaleres ned utover kvelden, men letingen fortsetter.

– Vi har også hatt bistand fra politihelikopter som har søkt over noen skogområder, uten å finne henne. Søket fortsetter med full styrke, sier Sandberg.

Det var kvinnens familie som meldte henne savnet litt etter klokken 22 søndag kveld, da hun ikke hadde kommet tilbake etter turen. Politiet har ingen opplysninger om hvor hun skulle gå.

Leteaksjon etter savnet kvinne Halden

Leteaksjonen har base på Høgskolen i Østfold på Remmen.

Foto: Anders Winlund / NRK

– Det er ingen grunn til å mistenke at det har skjedd noe kriminelt, sier Sandberg.

– Greie leteforhold

Leteaksjonen har base ved Høgskolen i Østfold på Remmen, og Christian Mortensen fra Røde Kors Halden forteller at de har nitten personer som deltar i søket.

– Det er kaldt, men ellers har det vært greie forhold. Det er noen skogsområder som er litt glatte og vanskelige å ta seg frem i, men det takler mannskapene greit.

Søket vil bli utvidet utover dagen.

– Nå fortsetter vi å søke i dette området, og så strekker vi oss mer ut i skogsterrenget i nærheten av bopel.

Rundt 30 personer deltar i søket etter en 48 år gammel kvinne i Halden.

Hundepatruljer fra Norske Redningshunder bistår i søket.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ku i møkkadam

    Halden brannvesen skriver på Twitter at de rykker ut på melding om ku i møkkadam. Den uheldige kua skal befinne seg ved Sørliveien.

  • Ingen trafikksyndere ved skolene

    Politiet i Østfold har hatt kontroller ved flere skoler i morgentimene på første skoledag. Hverken i Moss, Halden eller Sarpsborg har politiet skrevet ut forelegg eller reagert mot bilister på annen måte.