Rundt 30 har søkt på jobben som daglig leder

Det er stor interesse for å bli ny daglig leder i Sarpsborg 08 etter Richard Olsen.

Sarpsborg 08

Sarpsborg 08 har etablert seg i eliteserien med Richard Olsen som daglig leder. Nå jobber klubben med å finne hans etterfølger.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Jeg kan ikke si så mye om den enkelte søkeren, men i gruppa finnes det mange gode søkere. Vi er trygge på at vi skal finne vår nye daglige leder blant dem. Vi er godt fornøyd med kvaliteten på dem som har søkt, sier styreleder Cato Haug i Sarpsborg 08 til NRK.

Da søknadsfristen for stillingen gikk ut søndag hadde i underkant av 30 personer søkt på jobben. Haug forteller at det er et stort spenn i alder, utdanning og tidligere arbeidserfaring hos kandidatene.

– Dette er en spennende stilling og vi har etter hvert blitt en attraktiv klubb og arbeidsgiver. Det er mange som ønsker å prøve seg på en slik jobb. Man skal bekle mange ulike roller i en fotballklubb, så da er det viktig å ha bred erfaring.

Avgjørelse i juni

Nå skal et utvalg bestående av Kenneth Jensen, Mariann Karlsen og Cato Haug plukke ut et utvalg av søkerne som skal gjennom en første runde med intervjuer.

Basert på utfallet av den første runden vil det eventuelt også bli en intervjurunde nummer to.

– Så vil gruppa legge frem en innstilling til styret, som vil ta en avgjørelse innen utgangen av juni, sier Haug.

Styreleder i Sarpsborg 08, Cato Haug

Styreleder Cato Haug i Sarpsborg 08 er fornøyd med søkerne til stillingen.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Flere kriterier

Den nye daglige lederen skal etterfølge Richard Olsen, som valgte å takke ja til jobben som direktør i Halden Boligbyggelag i mai.

Ifølge Haug har klubben en rekke kriterier de går etter i søken etter en erstatter for Olsen.

De vil blant annet forsikre seg om at kandidaten forstår økonomi, skjønner sport, er opptatt av godt omdømme og klarer å se verdien av den frivillige innsatsen som klubben er avhengig av.

– Realistisk sett håper vi å ha på plass en ny daglig leder før 1. juli, slik at juli, august og september blir oppsigelsesmåneder, og at den nye lederen kan starte opp fra 1. oktober.