NRK Meny
Normal

Stor forskjell på levekår i Sarpsborg

I et område lever over halvparten av barna under fattigdomsgrensen, forteller folkehelsekoordinatoren.

Marit Pedersen

FORSKJELLER: Levekårsundersøkelsen i Sarpsborg viser at det er store forskjeller på levekårene i kommunen.

Barnefattigdom er fortsatt et stort problem Sarpsborg. Det viser en fersk levekårsundersøkelsen for 2014, skriver sa.no.

– Sarpsborg ligger ganske høyt når det gjelder lavinntektsfamilier. Det har vi gjort over tid. De største forskjellene innad i kommunen ser vi på barnefattigdom, sier folkehelsekoordinator i kommunen, Marit Pedersen, til NRK.

Det er gått to år siden forrige levekårsundersøkelse, og den viste så å si det samme som den ferske rapporten.

Blant annet står det at barnefattigdommen ved en sone i østre bydel er på 55 prosent, og at det dannes soner rundt Sarpsborg sentrum hvor det er knyttet store utfordringer til innbyggernes ve og vel.

I kommunen har man satt i gang en rekke tiltak, uten at det har gitt de store utslagene ennå, sier Pedersen.

– Det har virket i knapt to år. Men det har i hvert fall bidratt til å skape nye møteplasser. Det har først og fremst gått på fysiske tiltak for å styrke miljøet. Vi har nye lekeplasser, vi bygger en ny sentrumsskole og en ny sentrumsbarnehage som vi legger i en utfordringssone, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha dobbeltdekkere

    Statens togmateriell-selskap ber om anbud på dobbeltdekkere. Det er Jernbanedirektoratet som har pålagt selskapet å innhente tilbudet, fordi de mener toetasjes tog skal øke kapasiteten på pendlerstrekningene på Østfoldbanen. Det melder Dagens næringsliv. Fristen for å levere tilbud blir trolig rundt årsskiftet.

  • Ny klubb for Jøndal

    Håndballspilleren Magnus Jøndal fra Hobøl skal spille for den tyske storklubben Flensburg-Handewitt neste sesong. Det melder dansk TV2. Jøndal spiller nå for den danske klubben GOG, men reiser over grensa til Tyskland neste sesong.

    Magnus Jøndal, ØIF Arendal
    Foto: Sander Heggheim/NRK