NRK Meny
Normal

Stor demonstrasjon for flyplassen

Rundt 500 personer demonstrerte mot innføring av den varslede flypassasjeravgiften på Moss lufthavn Rygge i kveld.

Demonstrasjon Rygge

Rundt fem hundre engasjerte møtte opp på Moss lufthavn Rygge i kveld for å vise sin støtte til en av Østfolds største arbeidsplasser.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Konkurransetilsynet ba dag regjeringen om å utsette flypassasjeravgiften på 80 kroner. De mener dette vil føre til konkurransevridning og dyrere billetter for kundene. Og for organisasjonen Venner av Rygge kunne det ikke kommet på et bedre tidspunkt.

I dag demonstrerte de utenfor flyplassen som nå trues med nedleggelse om avgiften blir innført. Leder Frank Skjærbekk var stolt over hvor mange som faktisk møtte opp for å støtte oppunder det som er en av Østfolds største arbeidsplasser.

Demonstrasjon Rygge

Både leder i organisasjonen Venner av Rygge Frank skjærbekk (t.h.) og initiativtaker Frode Kjennem var svært stolte av hvor mange som møtte opp til demonstrasjon i kveld.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

– Dette er kjempebra. Jeg er stolt, ydmyk og veldig glad. Folk viser at de virkelig er engasjerte for flyplassen vår her. Det at det kommer så mange, var langt over hva jeg hadde håpet på.

Fantastisk beskjed

Også initiativtaker Frode Kjennem var svært glad over hvor mange som tok turen i kveld.

– Vi var litt usikre på hva vi våknet opp til i dag tidlig, forteller han til NRK.

Men da han hadde fått strukket litt på beina og fått i seg morgenkaffen og så hva Konkurransetilsynet meldte, sluknet usikkerheten.

– Noen bedre måte å starte dagen på, finnes vel ikke. Dette går jo til de grader i retning av det vi håper på. Vi vil jo veldig gjerne ha på plass en konsekvensanalyse så ikke det blir gjort noe forhastet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se TV-nyhetene 18.50

  • To barn til sykehus etter ulykke

    To barn kjøres Kalnes sykehus for sjekk etter en trafikkulykke i Vammaveien i Askim. Tre biler og til sammen fem personer var involvert i ulykken.