Normal

Tok farvel med Elisabeth (16)

Elisabeth Trønnes Lie er det siste offeret etter tragedien på Utøya som ble begravet. Mange samlet seg i dag i Immanuels kirke i Halden for å ta farvel.

Elisabeth Trønnes Lie ble 16 år gammel, og var på sin første sommerleir på Utøya da tragedien inntraff 22. juli.

Statsminister Jens Stoltenberg var til stede under seremonien.

– Det er like tungt hver gang vi begraver et ungt menneske. Samtidig er det flott å se all den varmen og medfølelsen som kommer til uttrykk her i Halden i dag, sa Stoltenberg til NRK.no etter begravelsen.

LES OGSÅ:

Tok farvel med søsteren

Elisabeth Trønnes Lie ble drept på Utøya

– Hun var både snill, ydmyk og utadvendt, sier AUF-vennene om Elisabeth Trønnes Lie.

Foto: Privat

Etter seremonien ble kisten fraktet videre til en annen gravlund, hvor Trønnes Lie begraves med bare de nærmeste til stede.

16-åringen var sammen med den ett år eldre søsteren Cathrine på Utøya. Hun ble hardt skadd, men kom levende fra dramaet. Begravelsen finner sted nesten fire uker etter at Elisabeth ble drept, siden foreldrene ønsket å vente til også søsteren kunne få ta farvel.

Den eldste søsteren holdt en rørende tale i begravelsen. Hun beskrev sin søster som en meget omsorgsfull person og ei jente med godt humør.

(Artikkelen fortsetter under)

Elisabeth Trønnes Lie ble begravet 18 august.

Et fullsatt Immanuels kirke i Halden tok farvel med Halden-jenta som ble drept på Utøya.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Har svart med varme og kjærlighet

– 22. juli var en mørk dag som viste ondskap. Samtidig har det vokst frem mye godt. Vi har vist Norge på det aller beste; fordi vi har svart med varme, kjærlighet og omsorg som svar på det hatet vi så på Utøya, sier Stoltenberg.

I tillegg til Stoltenberg ble Trønnes Lie minnet av sine venninner, av Wenche Olsen som er stortingsrepresentant fra Halden og Signe Øye som er leder i Østfold Arbeiderparti.

Familien har tidligere uttrykt til Halden Arbeiderblad at de ønsker et minnested i hjembyen for de ni Halden-ungdommene som var på Utøya 22. juli.

En gave til et minnemonument i Halden er derfor like kjært som blomster og kranser til begravelsen.

SE VIDEO FRA BEGRAVELSEN:

(Artikkelen fortsetter under)

Video Begravelse Elisabeth Trønnes Lie

Begravelse Elisabeth Trønnes Lie

– Snill og utadvendt

Elisabeth Trønnes Lie var styremedlem i Halden AUF, og skulle starte på Halden videregående skole kommende mandag. Hun var en av dem som brant for nettopp verdiene gjerningsmannen ville ramme, demokrati, rettferdighet og solidaritet.

I minneordet fra AUF og Arbeiderpartiet omtaler vennene henne som det søteste mennesket i hele verden. Hun var både snill, ydmyk og utadvendt, og engasjerte seg sterkt i arbeidet med å verve nye AUF-medlemmer.

Trønnes Lie var også engasjert ved kulturskolen i Halden, og var glad i både musikk og teater.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Smuglere stanset på E6

    To falskregistrerte biler ble stanset på E6 ved Årum tidligere i dag, og der ble totalt 595 liter brennevin og 29.800 sigaretter beslaglagt av Tolletaten. Tre personer er pågrepet.

    Tollbeslag ved Årum
    Foto: Tolletaten
  • Nederlag for FFK

    Raufoss slo Fredrikstad FK 3-1 i kveldens kamp på Raufoss stadion. FFK måtte gi fra seg topplassen, og dro derfra som nummer to på tabellen.