NRK Meny
Normal

Stjernenspiller dømt for takling

En juniorspiller på ishockeylaget Stjernen er dømt til å betale 12.000 kroner i erstatning etter en stygg takling av en motspiller.

Supportere fra Stjernen og Vålerenga brakte sammen i Stjernehallen

Illustrasjonsbilde

Foto: SRS - lokal TV

Det skriver Fredrikstad Blad på sine nettsider.

Ifølge avisa mener retten taklinga, som fant sted under en turnering i Sverige i fjor, var så grov at den må karakteriseres som et lovbrudd.

Taklet bakfra

Juniorspilleren som nå er 18 år gammel må også betale 5600 kroner i bot, samt 3200 kroner av saksomkostningen i Vänersborgs tingrett.

Det var i forbindelse med en juniorturnering i Vänersborg 8. april i 2007 at Stjernen møtte laget Frosta fra Skåne.

- Da seks minutter gjensto av kampen taklet Stjernen-spilleren den svenske spilleren bakfra etter at dommeren hadde blåst, skriver F-B.no på sine nettsider.

Verste takling dommeren hadde sett

Ishockeydommeren som dømte den aktuelle kampen, Mikael Dahlgren, skal i retten ha sagt at tacklingen var det verste han i løpet av sin 17-årige dommerkarrière hadde sett.

Fornermede ble imidlertid ikke alvorlig skadet etter taklingen.

- Røntgenundersøkelse på Uddevalla sykehus viste ingen skjelettskader, og fornermede kunne etter inntak av smertestillende reise med spillerbussen hjem til Skåne, skriver Fredrikstad blad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Moi møter Manchester City

  Mohamed Elyounoussi og FC Basel skal møte Manchester City i 8. delsfinalen i Champions League. Det er resultatet fra trekningen i dag. Kampene spilles i februar og mars neste år.

  Mohamed Elyounoussi
  Foto: Roar Strøm / NRK
 • Vil ha togstopp på Kornsjø stasjon

  Østfolds stortingsrepresentant fra Sp, Ole André Myhrvold, vil fortsatt ha det slik at toget stopper på Kornsjø stasjon ved behov. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har svart Myhrvold at persontrafikken mellom Halden og Göteborg kjøres uten statlig støtte, derfor kan ikke staten pålegge NSB å stoppe på Kornsjø. Det er å fraskrive seg ansvaret, sier Myhrvold til Halden Arbeiderblad.

  Ole Andrè Myhrvold, nyvalgt stortingsrepresentant for Sp i Østfold
  Foto: NRK