NRK Meny
Normal

Stjernen knuste Storhamar

Stjernen feide over Storhamar i torsdagens kvartfinale. Verre gikk det for de to andre Østfold-lagene.

Ishockey-kamp mellom Stjernen og Frisk Asker.
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Stjernen ser virkelig ut til å ha funnet sluttspillformen. Fredrikstad-laget ga seg ikke før de hadde hamret inn åtte mål bak Storhamars keeperduo Jonas Norgren/Ruben Smith.

Knallåpning i Stjernehallen

Stjernen vant 8-3 i den tredje kvartfinalen i ishockeyens sluttspill, og har dermed skaffet seg et godt utgangspunkt før helgens to bortekamper. Men fortsatt er Løvdals menn avhengig av en borteseier for at semifinaledrømmen fortsatt skal leve.

- Vi reiser til Hamar for å vinne. Vi skal fortsette der vi slapp i dag, vi skal score mål og spille agressiv hockey, sier Løvdal til NRK etter kampslutt i Stjernehallen.

Stjernen leder nå 2-1 i kamper før fredagens batalje på Hamar.

- Vi har et godt lag og vi har ingen respekt  for Storhamar. Nå har vi fullt lag, kan kjøre med fire rekker og har stor tro på å ta oss til semifinale, sier Løvdal.

- Må prestere bedre

Men Storhamars trener Petter Thoresen lover Stjernen kamp allerede i fredagens oppgjør.

- Vi er forberedt på at denne serien kan gå til syv kamper. Vinner vi hjemmekampene vil det være nok - selv om vi selvfølgelig må prestere bedre enn det vi gjør i dag. Akkurat det pleier vi å gjøre på hjemmebane, og det er vi også nødt til å gjøre i to kamper på rad, sier han.

Målscorere for Stjernen var David Hnat, Trond Magnussen (2), Peter Rylander (2), Fredrik Johnsson og Mike Burman.

Sparta tapte

I Sparta Amfi gikk det ikke fullt så bra. Sparta tapte med 2-3, og ligger dermed under 1-2 i innbyrdes oppgjør.

Nå må jobben gjøres på bortebane i neste kamp.Det var lenge jevnt, men mot slutten av midtperioden gikk Frisk Asker gått opp i ledelsen med 1-2.

I tredje periode utlignet Sparta, men Frisk Asker gikk igjen opp i ledelsen 2-3.

Dermed er det nå Askerlaget som er i føring, med 2-1 i kamper etter tre oppgjør lagene i mellom.

Comet sliter

Comet fortsetter å slite. Torsdag tapte Haldenslaget 3-5 mot Stavanger. Dermed er laget avhengig av fire strake seirer mot klubben fra Rogaland - tre av dem på borteis.

Dermed kan eventyret om årets sluttspill allerede være ute til fredag da lagene møtes til fjerde oppgjør i Siddishallen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: