– Håper vi kan presentere noe før helgen

Ishockeyklubben Stjernen jobber hardt gjennom påsken for å forsterke spillerstallen før neste sesong.

Magnus Sundquist

Stjernen-trener Magnus Sundquist håper på å presentere nye spillere mot slutten av uken som kommer.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Stjernen måtte ut i kvalik for å beholde plassen i eliteserien denne sesongen. Det klarte de greit, og foran neste sesong jobber klubben hardt for å forsterke spillerstallen.

– Det er fullt trykk! Vi har noen konkrete spillere og navn vi jobber med. Vi kan ikke presentere noen i dag, men vi kommer nærmere og nærmere, sier hovedtrener Magnus Sundquist til NRK.

– Jeg håper at vi har noe mer konkret innen helgen som kommer. Vi har vært i dialog med spillere både før og i påsken, og vi kommer til å ta opp forhandlingene i uken som kommer, legger han til.

Kan miste Thorell

Svensken vil av flere årsaker ikke å røpe hvilke spillere klubben jobber med å hente til Fredrikstad.

– Vi vil blant annet unngå at andre klubber fatter interesse for de aktuelle spillerne, men det er mest av hensyn til spillerne selv.

Men han forteller at det jobbes med å hente inn rundt fem-seks spillere.

– Det er da snakk om både importer og norske spillere. Men det er litt vanskelig å si akkurat hvor mange vi trenger, det avhenger litt av hvilke spillere vi ønsker å beholde i stallen, og om de har lyst til å bli selv. Planen er uansett at vi skal ha et sterkere lag enn forrige sesong, sier han.

Samtidig som klubben jobber med nye spillere, jobbes det også med å kartlegge hvilke nåværende Stjernen-spillere som blir værende i klubben.

En av spillerne som kan forsvinne i løpet av våren er svenske Gustaf Thorell.

– Det er aktuelt at noen av importene våre fortsetter sine karrierer i Sverige, blant annet Gustaf. Det er en spiller vi gjerne skulle beholdt, men vi må kanskje regne med at han er tapt for oss, og da må vi finne en erstatter for ham.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gustaf Thorell

Gustaf Thorell kan forlate Stjernen og flytte hjem til Sverige.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Ikke fastsatt budsjett

Sundquist vet heller ikke helt sikkert hvilke rammer han har å jobbe med foran neste sesong.

– Forrige sesong hadde vi ligaens desidert minste spillerbudsjett. Jeg vet ikke hvor mye jeg får til rådighet i år, men jeg har fått indikasjoner på at det skal bli litt mer.

Han er likevel mer enn trygg på at eventuelle nye spillere vil forsterke troppen.

– Det er slik at vi har den økonomien vi har og henter inn spillere ut fra det budsjettet vi har. Sånn sett er jeg utrolig fornøyd med de importene jeg har hatt gjennom årene. Klubben har valgt å satse forsiktig og langsiktig, istedenfor å gå ut og slå på stortromma med en gang. For oss gjelder det å hente så bra spillere for så lite penger som mulig, sier han.