NRK Meny
Normal

Stjernen får servere mat mot Sparta

Det blir pølser og vafler på sultne hockeysupportere i Stjernehallen i morgen. Mattilsynet har godkjent lokalene i dag.

Rotter i Stjernehallen

Rottene i Stjernehallen får ingen konsekvenser for matserveringen i hallen.

Foto: Lotte Olsen / NRK

I går kom det frem at firbeinte gnagere hadde spist opp både drakter og beskyttelsesutstyr i Stjernehallen i Fredrikstad.

Matrester på tribunene er en av grunnene til at rottene valgte å bosette seg i ishallen. Det var derfor usikkert om Stjernen ville få tillatelse til å servere mat under morgendagens lokaloppgjør mot Sparta.

Nå har imidlertid Mattilsynet og smittevernoverlegen i Fredrikstad godkjent hallen for matservering, det bekrefter formann i klubben, Lars Joramo til NRK.no.

– Det vil bli matservering i morgen. De har gått over hallen og funnet ut at alt er rent og i orden, sier han.

Kommer til å gjøre endringer

Klubben sitter i kveld i møte med både mattilsynet og smittevernoverlegen for å diskutere hva som kan gjøres for å utbedre arenaen ytterligere.

– Det eneste vi har fått pålegg om å gjøre er at vi må henge opp en holder til tørkepapir over den ene vasken. Vi må også forholde oss til enkelte regler om mat på tribunene. Vi sitter nå i et møte hvor vi diskuterer ytterligere utbedringer. Vi kommer til å ta grep utover det kommunen har pålagt oss, sier Joramo.

Morgendagens kamp mellom Stjernen og Sparta er det andre lokaloppgjøret mellom de to lagene i årets eliteserie. Forrige kamp gikk i Sparta Amfi og endte 4–2 til vertene.

Også Sparta har en historie med rotter i hallen. Det skjedde i fjor da smågnagerne forsynte seg av matrester som ble liggende på tribunene etter kamper og treninger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Møter i retten etter trusler

    En politibetjent i Østfold skal ha fått drapstrusler mot seg og sin familie av en mann som ble pågrepet i Fredrikstad. I dag må en 24 år gammel mann møte i Fredrikstad tingrett, tiltalt for grover trusler mot politibetjenten og hatefulle ytringer mot muslimer. Politiadvokat Jalal Khan sier truslene er alvolige. Mannens forsvarer, Øyvind Abrahamsen, ønsker ikke å kommentere saken før tingrettens behandling.

  • Mer flåttsykdom i Sverige

    Det er registrert rekordmange tilfeller av flåttsykdommen TBE i Vestra Götaland i Sverige så langt i år. I regionen som grenser til Østfold har 35 fått sykdommen så langt i år, mot 16 i hele fjor, ifølge Sveriges radio. Svenske helsemyndigheter anbefaler folk å vaksinere seg mot flåttsykdommen. I Norge er det kun registrert fem tilfeller av TBE så langt i år, melder Folkehelseinstituttet til NRK. Ingen av disse tilfellene var i Østfold, til tross for økningen rett over grensa.