NRK Meny
Normal

Stjernen får irettesettelse etter rasehets

Disiplinærutvalget til Norges Ishockeyforbund har bestemt seg for straffen i rasismesaken mot Tommy Kristiansen.

Tommy Kristiansen

Tommy Kristiansen ble hetset under kampen mellom Stjernen og Stavanger Oilers i oktober.

Foto: Oddmund Sola

Stavanger Oilers-spilleren forlot banen etter å ha blitt hetset under kampen mot Stjernen i oktober.

En Stjernen-supporter skal blant annet ha kalt sarpingen for «Tommy sigøyneren» og «din jævla taterunge».

Disiplinærutvalget til Norges Ishockeyforbund har nå bestemt seg for å ilegge Stjernen en irettesettelse etter de rasistiske tilropene.

«Det er en kjensgjerning at den adferd som ble utvist overfor Tommy Kristiansen er sterkt utilbørlig og i strid med nevnte bestemmelse. Disiplinærutvalget har kommet til at det er behov for å markere at denne type oppførsel ikke kan aksepteres under ishockeykamper», står det i vedtaket som er publisert på forbundets hjemmesider.

– Jeg synes at dette er helt riktig avgjørelse. Stjernen var profesjonelle og løste saken på en god måte, så jeg synes ikke at de skal bli straffet for dette. Så dette var bra å høre, sier Tommy Kristiansen til NRK.no.

Du er ferdig med dette?

– Ja, denne saken la jeg død for lenge siden. Det er bare å gå videre.

Les også:

Fornøyd med Stjernens håndtering

Forbundet kom frem til at irettesettelse var en passende straff etter å ha sammenlignet saken med et tilsvarende tilfelle i Tsjekkia.

«Den saken var dog av mer alvorlig karakter hvor tilropene kom taktfast og unisont fra en supportergruppe».

«I denne saken handler det om en enkeltsupporter som kom med svært hetsende utsagn om Stavangerspiller Tommy Kristiansen sin etnisitet da Kristiansen satt i utvisningsboksen. Episoden førte til at Kristiansen ikke orket å delta i resten av kampen», står det videre.

Forbundet har også lagt vekt på at Stjernen selv hadde et møte med sine vakter, som ledet til et møte med gjerningspersonen og lederen av supporterklubben til Stjernen.

– Det viktigste var å få snakke med Tommy

Trond Magnussen

Daglig leder Trond Magnussen i Stjernen er fornøyd med klubbens behandling av rasismesaken.

Foto: Magnus Brenna-Lund

Gjerningspersonen beklaget utsagnene offentlig i etterkant og har ikke blitt utestengt fra Stjernens kamper. Klubben mottok tilbakemeldingen fra disiplinærutvalget i dag, og er fornøyd med en irettesettelse.

– Vi har gjort de grepene vi skulle gjøre i etterkant. Jeg tror vi har gjort det vi kunne ut fra denne beklagelige situasjonen, sier daglig leder Trond Magnussen i Stjernen.

Disiplinærutvalget er fornøyd med måten Stjernen håndterte saken umiddelbart etter kampslutt, og skriver at det gir grunnlag for mildeste sanksjonsform.

– Det viktigste for meg var å få snakke med Tommy og beklage overfor ham på vegne av Stjernen. Han som gjorde dette har også beklaget, sier Magnussen.

– Vi har kommet nærmere supporterklubben vår etter denne hendelsen og har hatt et veldig bra samarbeid med dem i etterkant. Han som gjorde dette har gjort det vi har bedt ham om, og det er vi fornøyd med, legger han til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Til legevakt etter bilulykke

    En person ble sendt til legevakten etter trafikkuhellet i Hobølveien i Våler. En personbil og en lastebil var innblandet i ulykken. Veien er åpnet igjen etter ulykken.

  • Får to mobbeombud

    Østfold blir første fylke med to mobbeombud. I september starter et mobbeombud for barnehage og grunnskole, og med ombudet som har jobbet opp mot videregående skolene er det nå to ombud i Østfold. Målet er å ha en rød tråd med fokus på mobbing gjennom hele utdanningen, skriver fylkeskommunen på sine nettsider.