NRK Meny
Normal

Stjal penger fra skolemusikken

En person er dømt for å ha stjålet over 40.000 kroner fra korpskassen til et skolekorps i Østfold.

Tyveriene startet da vedkommende ble leder i en undergruppe i korpset.

Hadde anstrengt personlig økonomi

Den domfelte la alle kortene på bordet da saken var oppe i tingretten, og nå er dommen klar.

Retten mener det bevist utover envher rimelig tvil at personen handlet med viten og vilje for å berge sin egen privatøkonomi.

«Tiltalte hadde i perioden tyveriene fant sted en anstrengt personlig økonomi, vedkommende var blitt enslig og hadde sine to barn boende hos seg. Husleie og strømutgifter var betydelige.»

«For å få endene til å møtes lånte tiltalte penger fra korpset ved hele ti anledninger i form av kontantuttak og overføringer i perioden 31.03.2009 til 29.09.2009», skriver Halden tingrett i dommen.

Betalte tilbake penger

Tyveriene ble avslørt ved at øverste leder i korpset fattet mistanke da korpset mottok purringer på regnigner som ikke var betalt.

Da begynte den domfelte å betale tilbake pengene. Tilsammen har vedkommende betalt tilbake omlag 27.500 kroner.

Det gjenstår litt over 15.000 kroner før alt er betalt tilbake. I tillegg har tingretten nå dømt personen til 21 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år, samt å betale skolekorpset tilbake resten av pengene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.