NRK Meny
Normal

Får med de siste VM-rundene likevel

Privatkjører i rally-VM, Petter Solberg, har kommet i havn økonomisk, og får kjørt de siste rundene likevel.

Petter Solberg. Rally Australia

Petter Solberg kan fornøyd konstatere at økonomien er iorden

Foto: TORSTEN BLACKWOOD / Afp

Henning og Petter

Petter Solberg.

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA / Afp
Petter Solberg

Petter Solberg mens han var fabrikk-kjører for Subaru.

Foto: YIORGOS KARAHALIS / REUTERS
Henning og Petter Solberg

Petter med broder Henning.

Foto: GIAMPIERO SPOSITO / REUTERS

Petter som er privatkjører for Citroen, må konstant slite for å få finansene i havn for å få kjørt VM-rundene i WRC (World Rally Championship).

– Det har vært mye tøffere i år

Fredag skriver WRC på nett at rallykjøreren fra Spyeberg er klar også for de siste rundene. Det Han sier det i år har vært adskillig verre å være privatkjører enn hva det var i fjor.

– Det har vært mye tøffere i år. Alt jeg kan gjøre er bare å kjøre best mulig, å håpe at resten går i orden, sier Petter Solberg.

Og resten skal ha gått i orden nå, bekrefter altså rally-kjøreren på sin egen hjemmeside. Dermed bærer det mot Frankrike og asfaltløpet Rally de France, som kjøres neste uke. NRK.no har ikke lykkes med å få Solberg i tale fredag.

På femteplass totalt

Etter 10 løp ligger Petter Solberg på en femte plass totalt, med 110 poeng, men det skiller bare 6 poeng opp til Latvala og fjerde plassen. Sebastien Loeb leder VM.

Sist runde VM-runde i Australia endte Petter på en tredjeplass. Solberg endte til slutt 44,8 sekunder bak vinneren Mikko Hirvonen, som ble sluppet forbi Latvala på nest siste fartsprøve etter at sistnevnte fikk stallordre.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frykter millionsprekk på skole

    Varaordfører Alf Ulven i Aremark er kritisk til at rehabiliteringen av en skole kan komme til å koste seks millioner kroner mer enn budsjettert. Overfor HA er han kritisk til at utbetalingene skal ha skjedd uten at sprekken er behandlet politisk.

  • Se Østfold-nyhetene 20.55

    Renee Nilsen gir deg siste nytt fra distriktet.