Stille før Backstreet Boys-stormen

Fredrikstad kommune venter så mange personer til Backstreet Boys i morgen at de setter opp ekstra busser.

Scene på Kongsten fort

Med Fredrikstadbrua på den ene siden og Kongsten fort på den andre, er det gode forhold for Backstreet Boys når de entrer scenen i Fredrikstad lørdag kveld.

Foto: Vigdis Eliassen/NRK

Det er foreløpig stille og rolig på den store fotballbanen ved Kongsten fort i Fredrikstad. Men i 20-tiden i morgen kommer plassen til å være stappfull av folk i alle aldre.

– Vi er spente som småunger, men vi gleder oss veldig mye, sier kultursjef Ole-Henrik Holøs Pettersen i Fredrikstad kommune.

Lørdag kveld går nemlig 90-tallsheltene i boybandet Backstreet Boys på scenen i Fredrikstad. Ifølge Pettersen ble konserten til nærmest ved en tilfeldighet.

– Det var en kombinasjon av tilfeldigheter og det å være proaktive. Vi var klar over at agentene her i Norge var på utkikk etter en by å gjøre en konsert i, og vi var heldige og fikk på plass en avtale, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Backstreet Boys anno 2013

Lørdag kveld går gutta i Backstreet Boys på scenen på Kongsten fort i Fredrikstad. Fra venstre; Nick Carter, AJ McLean, Howie Dorough, Brian Littrell og Kevin Richardson. Bildet er fra 2013

Foto: Imeh Akpanudosen / Afp

Ekstra busser

Det er lagt ut 7500 billetter til konserten og salget har ifølge kultursjefen gått bra, selv om det fremdeles er billetter igjen.

Pettersen regner med at det kommer svært mange tilskuere. Det blir derfor satt opp ekstra kollektivtransport til konserten.

– Vi tror ikke at ferja har stor nok kapasitet til å ta unna alle sammen, så etter oppfordring fra politiet har vi satt opp ekstra busser fra sentrum, sier han.

Bussene vil gå jernbanestasjonen fra klokken 18 og utover, opplyser kultursjefen, som er tydelig stolt av at bandet kommer til Fredrikstad under The Tall Ships' Races.

– Med Tall Ships’ Races inviterer vi hele verden til Fredrikstad. Det skal snakkes all verdens språk, vi skal drikke espresso og være internasjonale. Det å være verdensby for noen dager forplikter, så da har vi skaffet et av tidenes største boyband hit, og det er kjempegøy!