NRK Meny
Normal

– Det er sjelden det blåser så kraftig

Politiets operasjonssentral har fått inn flere meldinger om nedblåste trær og strømledninger.

Det blåser i Østfold

Mellom klokken 19 og 22 kommer vinden til å være på sitt kraftigste.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK

– Heldigvis er det ikke meldt om personskade. Vi oppfordrer alle til å følge godt med om man ferdes ute, og til å sikre løse gjenstander som kan representere en fare om vinden får tak, skriver politiet på Facebook.

Det gjelder spesielt trampoliner, presenninger, stillaser og andre midlertidige konstruksjoner.

Politiet ber også publikum være oppmerksom på faren ved trefall.

  • Se også: "Horn Flyer" i ruskevær, Redningsselskapets egne bilder fra i dag

– Det er sjelden det blåser kraftig i Østfold, og trær som ikke har vært utsatt for kraftig vind på mange år, kan representere en fare. Ifølge Meteorologisk institutt vil vinden være på sitt kraftigste i kveld mellom klokken 19 og 22 med lokale vindkast.

LES OGSÅ:

Måtte innstille ferge

I Fredrikstad er byfergen er innstilt mellom Smertu, sentrum og Gressvik på grunn av høyvann, melder teknisk drift i Fredrikstad kommune.

På grunn av høyvann kommer ikke Byfergen seg under gangbrua og Værstebrua. Fergen er derfor innstilt mellom Smertu, sentrum og Gressvik inntil videre. Fergen på strekningen Gamlebyen-Smertu er ikke berørt av innstillingene.

På sambandet Moss-Horten er det ikke meldt om problemer.

– Her går alt som normalt, opplyser selskapet.

Som normalt på Rygge

Heller ikke ved Moss Lufthavn Rygge ligger det heller ikke an til forsinkelser.

– Vi har ikke fått noen meldinger om at været skaper problemer. Vi oppfordrer reisende til å møte opp i vanlig tid. Det er vanskelig å si med sikkerhet hvordan det blir utover kvelden, men det er ingen ting som tilsier at det skal bli problemer, sier markedssjef ved Rygge sivile lufthavn, Silje Thoresen.

Ved Fortum meldes det om noen mindre strømbrudd, men det skal være svært få kunder som er berørt.

– Vi fortsetter å følge med og har godt med folk i beredskap om det skulle skje noe utover, sier kommunikasjonssjef Niklas Claesson.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Det må bevilges mer penger

    -Vi løser ikke problemene på Sykehuset Østfold uten å bruke mer penger. Det sier Arbeiderpartiets Stein-Erik Lauvås. I dag var det møte mellom Østfoldbenken på Stortinget og sykehusets ledelse og tillitsvalgte. Lauvås er enig med flere fra sykehuset i at akuttmottaket må bygges ut. -Det må penger til for å løse den daglige driften, bemanningen må stå i stil til hva slags oppgaver som skal løses og dette er helsestatsrådens ansvar, sier Lauvås.

  • Kun 1 av 3 russebiler besto test

    Kun en av tre russebiler bestod den tekniske kontrollen Statens vegvesen har gjennomført de siste ukene. Russen er flinke til å rette opp mangler, men fortsatt er det mange russebiler på norske veier som ikke er godkjent, sier Linda Botten i Statens vegvesen.