NRK Meny
Normal

Sterk i troen på OL-medalje

Tirsdag går Ørje-løperen Ola Vigen Hattestad for medalje på OL-sprinten. Med full klaff kan det bli gull.

Ola Vigen Hattestad

Ola Vigen Hattestad ga landslagstrenerne hodebry da han viste at han var i kjempeform i verdenscupsprinten i Toblach.

Foto: Skjermdump / NRK

– Jeg har en drøm om å være med helt inn. Det betyr medalje og jeg drømmer om gull. Det er mange gode og bakken er fryktelig lang og tøff, men jeg har troa, sier Vigen Hattestad til NRK.no.

Østfoldingen satte sprinttrenerne i en vanskelig situasjon da han overbeviste i generalprøven i Toblach og viste at han hadde gjort seg fortjent til en plass på OL.-laget som går i morgen.

LES OGSÅ:

Imponert over vrakede Krogh

I utgangspunktet hadde Vigen Hattestad fått beskjed om at han var reserve. Dermed måtte en av de forhåndsuttatte løperne vrakes. Dermed måtte langrennsledelsen vrake Finn Hågen Krogh.

– Det er en ting vi er ferdig med nå. Det var ikke noe hyggelig å gå igjennom, sier sprinternes landslagstrener Arild Monsen.

– Jeg har pratet med ham, selvfølgelig. Han var med på hardøkta vår på fredag og jeg er imponert over hvordan han fremsto der. Han var skikkelig på hugget og ga tips. Det står respekt av det, sier Ola Vigen Hattestad.

På pressekonferansen i Sotsji var han optimist.

– Det blir tøft, men jeg føler meg i god form, sier han.

Om formen til Vigen Hattestad er god nok for gull, får vi svar på tirsdag. Klokken 11.25 starter kvalifiseringen. Finalen starter klokken 14.30.

Ifølge Smaalenenes Avis starter Ola Vigen Hattestad først i prologen.

SE VIDEO: Ola Vigen Hattestad før sprinten

Tirsdag går Ørje-løperen Ola Vigen Hattestad for gull på OL-sprinten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Blir i Sparta

    Henrik Knold blir i Sparta en ny sesong. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad. 21-åringen hadde utgående kontrakt denne sesongen, men Knold forlenger nå kontrakten frem til 2019.

  • Fire uker varetekt

    Den 43 år gamle kvinnen som har forklart at hun drepte sin tidligere ektemann i Halden, er dømt til fire nye uker i varetektsfengsel. Hun er også ilagt brev- og besøkskontroll av Halden tingrett. Kvinnen har forklart at hun drepte sin daværende ektemann i 2015.