Sarpsborg 08 tok 3 sterke poeng på hjemmebane mot opprykkskandidaten Kongsvinger søndag.

Med dagens seier står sarpingene oppført med 5 strake seiere på hjemmebane.

Kongsvinger med Tom Nordli i spissen kom fra en sterk hjemmekamp mot Skeid i forrige serierunde.

Men nok en gang viser de at de sliter på bortebane.

Resultater og oppdaterte tabeller

Se også: Kampen minutt for minutt

Tidlig ledelse

Kampen startet i et høyt tempo med brukbare sjanser til begge lag. Men det var noe overaskende Sarpsborg 08 som tok ledelsen ved Øyvind Hoås allerede etter 8 minutter.

Hjemmelagets Jon Andre Fredriksen løsnet et godt skudd fra drøyt 16 meter, som traff en Kongsvinger-forsvarer og gikk til corner. Øyvind Hoås raget aller høyest på den påfølgende corneren fra Jørn Hagen, og headet ballen hardt og kontant i nettet bak en sjanseløs Conny Månsson.

Dermed tok hjemmelaget en tidlig ledelse mot serietoeren i den første kampen uten den avgåtte treneren Conny Karlsson på benken, og alt var lagt til rette for en morsom fotballkamp i varmen på Sarpsborg Stadion.

Landslaget neste?

Mer skjedde imidlertid ikke i førsteomgang, og lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

Andre omgang startet i et svært rolig tempo og det drøyet helt til det 79 minutt før den neste virkelig store sjansen kom på Sarpsborg stadion.

79 min - Andreas Moen sniker seg inn på bakerste stolpe og får ballen helt umarkert 2 meter fra mål, Alle på Sarpsborg stadion forventer en utlikning, men Joacim Heier varter opp med en herlig benparade.

Etter 84 minutter var Heier nok en gang på plass da han med et mesterlig tigersprang hindret headingen til Edier Frejd fra å finne nettmaskene.

En strålende Heier mottok sin hyllest i form av prisen for banens beste spiller. Også Sarpsborgs supportergruppe Fossefallet hyllet sisteskansen med tilrop som ”ser du Drillo” og ”Norges nummer 1”.