NRK Meny
Normal

Stengte ute sin gravide kone i vinterkulda fordi hun nektet sex

En snart 50 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til ett år og seks måneders fengsel for å ha mishandlet sin familie over flere år.

Fredrikstad tingrett

Fredrikstad tingrett.

Foto: Stephan Reis / NRK

– Det var kaldt, og jeg var dårlig kledd med kjole og jakke. Jeg var ute hele natten, forklarer mannens kone til Dagbladet fredag.

Kidnappet barna i over ett år

Nå er mannen dømt i Borgarting lagmannsrett til ett år og seks måneders fengsel, etter at han først ble frikjent for mishandlingen i Fredrikstad tingrett.

I tillegg til mishandlingen er han dømt til kidnapping av sine fire barn i ett år. Da tok han dem med til Somalia. Og det er rystende lesning som står i dommen om mannens behandling av sin familie.

– I perioden desember 2006 til november 2009 utsatte han sin ektefelle og deres fire barn for jevnlig mishandling i Fredrikstad og Somalia.

Han sparket og slo dem ved flere anledninger. Han nektet også å hjelpe sin kone til sykehus i tide da hun skulle føde i 2007. Da han endelig hjalp henne var det for sent og hun fødte i bilen på vei til sykehus.

– Ble voldelig av å tygge khat

Ifølge ektefellen hadde mannen problemer med det narkotiske stoffet khat.

– Når han tygger khat forandrer han personlighet, blir sint og voldelig, forklarte kona i lagmannsretten. Det samme bekreftet barna.

– Når han ikke tygger khat er han en snill far.

Lagmannsretten finner derimot ingen formildende omstendigheter i dommen av mannen.

Ved siden av fengselsstraffen dømmes mannen til å betale tilbake tilsammen 45 600 kroner til sin kone og barn.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykke ved Trøsken bru

    Nødetatene har rykket ut til et trafikkuhell ved Trøsken bru. Det er foreløpig ikke kjent om noen har blitt skadet i uhellet.

  • Andre kvalikrunde i cupen klar

    Norges Fotballforbund har offentliggjort kampene i den andre kvalifiseringsrunden i NM for menn. Østsiden møter Rakkestad, Selbak møter Lommedalen, Råde møter Årvoll og Sprint/Jeløy skal spille borte mot Ullern. Kampene spilles 4. april.