NRK Meny
Normal

Stengte og åpnet Berger barnegård

Barnehagen Berger barnegård i Halden ble mandag  stengt av kommunelegen med umiddelbar virkning, og seinere åpnet igjen.

Berger barnegård, Halden

Foto: Trine Bakke/Halden Dagblad

Foto: Trine Bakke

Da ansatte og barn kom til barnehagen mandag morgen var kjøkkenet revet i den gamle avdelingen på barnehagen, og området var ifølge de ansatte preget av byggstøv.

Kommunelegen i Halden kom mandag morgen på visitt til Berger barnegård, og stengte den da med øyeblikkelig virkning.

 

Representanten for eieren av Berger barnegård, Haakon Stang, sier i en kommentar til Halden Dagblad at han undrer seg over at kommuneoverlegen var så streng. 

- Jeg har selv vært på barnehagen i dag, og jeg kunne ikke se noe byggestøv slik overlegen påpeker. Jeg undrer meg over at han er så streng mot Berger barnegård når vi vet hvordan for eksempel toalettforholdene er andre steder i kommunen. Bø må stille like krav til kommunen som til privatpersoner, sier han.

Mandag kveld var kommunelegen tilbake i barnehagen, og da ble den åpnet igjen.

Anmeldt for økonomisk rot

Tidligere denne måneden har foreldre med barn i Berger barnegård  politianmeldt ledelsen for å ha unnlatt å oppfylle økonomiske forpliktelser.

Foreldrerepresentant Frode Andersen mener det er snakk om sammenblanding av barnehagens drift og eierens privatøkonomi.

Mus.

Mus og muselort ble funnet av Mattilsynet under en inspeksjon i begynnelsen av november i år.

Foto: DOUG HANSEN / AFP

Representant for eieren av Berger Barnegård, Haakon Stang, mener alle regler har blitt fulgt, og kategoriserer politianmeldelsen fra foreldrene som latterlig og idiotisk.

- Foreldrene har ikke gjort leksa si. Barnehagen styres av et enkeltmannsforetak som ikke på noen måte er underlagt regnskaps- og revisjonsplikt, og regnskapet er levert, sier Haakon Stang i Berger Barnegård til NRK.

Mus og gris

Barnehagen i Halden har kommet mye i fokus den senere tiden.

Et forhold som vakte betydelig oppmerksomhet var at en minigris med grisunger hadde tilhold på kjøkkenet inne i barnehagen. At det ga en del lukt, førte til at det ble reagert og krevd endringer.

Det ble også gjort funn av mus og muselort under et rutinemessig tilsynsbesøk i barnehagen Berger barnegård av Mattilsynet i Ytre Østfold i begynnelsen av november.

Levende mus ble oppdaget, og det ble observert muselort både inne på kjøkkenet og inne i barnehagen.

Dermed stengte tilsynet to kjøkkener i barnehagen, og eierne ble pålagt å dokumentere at områdene var vasket ned og fritt for mus.

Det har vært holdt møte mellom eierne av Berger barnegård og Halden kommune, uten at det er trukket noen konklusjon.

Rådmannen i Halden kommune vurderer i følge Halden Arbeiderblad å stenge barnehagen med virkning fra 1. desember i år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: