NRK Meny
Normal

Stenger Facebook for skoleelever

Facebook-bruken på de videregående skolene i Østfold har ført til sammenbrudd i datasystemene.

Det er synd og det er desverre også veldig typisk. Det offentlige ønsker å bruke sosiale medier og nett-teknologi mye mer enn hva nettverkene og datasystemene deres er rustet opp til å ta seg av.

Rådgiver Ingeborg Voland, Isobar / NRK.no

Østfold fylkeskommune åpnet for at elever og lærere kunne bruke sosiale medier på skolen i vår, men nå har nettet blitt så overbelastet at fylkeskommunen har blitt nødt til å stenge nettverket.

– Vi ser etter måter å løse kapasitetsproblemene

Vi befinner oss på fylkeshuset i Østfold, hvor problemet har oppstått. Nettsider som facebook og twitter skulle åpnes fordi sosiale medier skal være en del av undervisningen.

Dermed åpnet man for en voldsom økning av datatrafikk - som gjen førte til kaos.

– Vi ser etter måter å løse kapasitetsproblemet på. Hvordan vi både skal kunne ha tilgang på Facebook uten at det ødelegger for de andre bruksområdene vi er avhengige av nettet til, sier fylkesdirektøren for opplæring i Østfold, Egil Olsen.

Typisk i det offentlige i dag

Olsen sier fylket og skolene visste at Facebook ville dra med seg større trykk på skolenes dataressurser, men Ingeborg Voland i det digitale kommunikasjonsbyrået Isobar, mener skolenes datakraft er alt for lav i forhold til skolenes ambisjoner.

Ifølge henne er dette typisk for datakapasiteten i det offentlige i dag.

– Det er synd og det er desverre også veldig typisk. Det offentlige ønsker å bruke sosiale medier og nett-teknologi mye mer enn hva nettverkene og datasystemene deres er rustet opp til å ta seg av, sier Voland til NRK.no.

Se video:

Video Facebook stengt på videregående skoler i Østfold

Facebook stengt på videregående skoler i Østfold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ny keeper til Sarpsborg

    Jorge Miguel Vieira er ny keeper på Sarpsborg 08. Det melder Sarpsborg Arbeiderblad. Til daglig spiller portugiseren for Ørn Horten, men tar over i Sarpsborg etter Anders Kristiansen, som går til belgisk fotball i slutten av juli.

  • -Bra for både pasienter og ansatte

    Den foreslåtte utvidelsen av akuttmottaket ved sykehuset på Kalnes vil gi gode forhold både for de ansatte og pasientene. Det mener foretakstillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund ved Sykehuset Østfold, Anita Talåsen Granli. Akuttmottaket kan bli utvidet med over 600 kvadratmeter og skal koste rundt 50 millioner kroner.