NRK Meny
Normal

Denne steinen kom susende og landet foran butikkinngang

En om lag ti kilo tung stein fra et pukkverk landet foran inngangsdøra til Expertbutikken på Svinesundparken i Halden. – Hadde den truffet en person kunne det vært livsfarlig, sier et vitne.

Stein fra pukkverk landet ved butikkinngang

Ifølge en ansatt ved Expert i Svinesundparken i Halden kom denne steinen på rundt ti kilo flyvende og landet foran inngangen til butikken.

Foto: Privat

– Jeg opplevde at det ristet og så kom steinen susende forbi, forteller en ansatt i Expertbutikken som ønsker å være anonym.

Tirsdag ettermiddag fikk hun seg et støkk da hun kjente at bygget ristet og så oppdaget steinen som hadde løsnet etter sprengning i et pukkverk like ved.

– Det er en ganske stor stein. Den havnet ved inngangen til butikken der kundene går inn og ut. Den lagde hull i asfalten, så den må ha kommet ganske fort, sier den ansatte.

– Alvorlig

Stein kom flyvende

Det er et tydelig hull i veien der steinen landet.

Foto: Privat

Hun forteller videre at de hadde noen kunder i butikken da det skjedde. På grunn av steinens størrelse valgte hun å ringe politiet.

Steinen fikk meg til å reagere ganske mye, for hadde den truffet en person kunne det vært livsfarlig.

Også ved Plantasjen kjente de at det ristet i glassbygget da salva gikk av tirsdag ettermiddag.

Leif Grimsrud AS sprenger for pukkverket Norston Svingen AS Halden en til to ganger i måneden. Da har de seks til åtte vakter ute. Det hadde de også på tirsdag, forteller daglig leder Asle Berg.

– Det var en av vaktpostene som så at steinen dro lenger enn det som er vanlig, sier han.

Han kaller saken uheldig, og sier at den blir behandlet som en uønsket hendelse.

– Fra tid til annen skjer det. Heldigvis ble det verken personskader eller materielle skader, men det blir uansett sett alvorlig på. Vi ønsker å finne årsaken og minimere mulighetene for slike hendelser i fremtiden, sier Berg.

Svinesundparken, Halden

Svinesundparken er et handelsområde som ligger langs E6 i Halden.

Foto: Rainer Prang / NRK

Flere liknende hendelser

Stein lagde hull i veien

Steinen lagde et hull i asfalten foran inngangen til butikken.

Foto: Privat

Kvinnen som jobber på Expert på handelsområdet Svinesundparken i Halden sier det ikke er første gang steiner spruter fra pukkverket som ligger i nærheten og inn på området med butikker.

– De kjører runder hver gang de har sprengt og plukker opp steiner, sier hun.

Asle Berg i Leif Grimsrud AS, som er ansvarlig for sprengningen i pukkverket, bekrefter at de har hatt lignende hendelser tidligere.

– Det har skjedd at det har sprutet stein, og det er gjort tiltak. Vi setter ut vakter som passer på at det ikke oppholder seg folk på åpne plasser. Det skal ikke være mulig å bli truffet i hodet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brussalget i Norge kraftig ned

    Salget av brus i Norge har gått ned med 12 millioner liter hittil i år, melder NTB. Det er en nedgang på nesten 11 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Bryggeri- og drikkevareforeningens oversikt viser at salget av brus tilsatt sukker alene har gått ned med 12,48 prosent.

    Importerer brus og godteri
    Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
  • Uenige i forslag om vannskuter

    Politiet er sterkt kritisk til reglene for bruk av vannskuter som Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler kommuner ønsker å innføre, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Den foreslåtte fartsbegrensningen på fem knop inntil 150 meter fra land vil medføre store begrensninger også for politiet og være vanskelig å håndheve.