NRK Meny
Normal

Stein felte Østberg

Mads Østberg holdt følge med de beste fartsmessig gjennom nesten hele rally Argentina, men et uhell på den nest siste av lørdagens prøver kostet ham dyrt

AUTO-RALLY-WRC-ARGENTINA

Mads Østberg og kartleser Ola Fløene på 16 etappe i rally Argentina.

Foto: DIEGO LIMA / AFP

Det handlet om tideler da Thierry Neuville og Elfyn Evans kjempet om seieren i Rally Argentina søndag. Belgiske Neuville vant med 0,7 sekund.

Det var belgierens annen seier på rad, etter at Hyundai-føreren seiret også på Korsika. Ott Tanak fra Estland endte på tredjeplass, slått av vinneren med et halvt minutt.

VM-leder Sebastian Ogier måtte nøye seg med fjerdeplass. Mads Østberg endte på en 9.-plass til slutt.

Felt av stein

Nordmannen ristet av seg en del andre problemer, men ble felt av en stein i veikanten i en sving på 14. fartsprøve. Den slo av høyre bakhjul på Østbergs Ford Fiesta.

– Det var veldig skuffende, for vi var knapt utenfor veien, men vi traff en stein akkurat i grøftekanten. Dermed var det ikke mulig å kjøre videre, sa Østberg, som tapte et kvarter på uhellet.

Det var omtrent like mye som han var bak da sluttstrek ble satt etter rallyets 18. fartsprøve søndag.

Uten poeng

Allerede tidlig lørdag mistet Østberg bilens diffuser, som sørger for marktrykk. Uten den ble veigrepet dårligere, og han hadde falt fra 2.- til 4.-plass i en sekundstrid om pallplassene før bakhjulet ble slått av.

(©NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mange snur på E6

    Etter mange meldinger om biler som snur på E6, har en patrulje fra Politiet i Follo tatt førerkortet fra person som rygget på E6 i Ås.Det skriver Politiet på Twitter.

  • Navn på syvåring frigitt

    Det var den syv år gamle Abdirahman Abdiriza Abdullahi som ble funnet død i folkeparken i Askim natt til onsdag. Politiet friga navnet på syvåringen i ettermiddag i samråd med familien.