NRK Meny
Normal

Stein felte Østberg

Mads Østberg holdt følge med de beste fartsmessig gjennom nesten hele rally Argentina, men et uhell på den nest siste av lørdagens prøver kostet ham dyrt

AUTO-RALLY-WRC-ARGENTINA

Mads Østberg og kartleser Ola Fløene på 16 etappe i rally Argentina.

Foto: DIEGO LIMA / AFP

Det handlet om tideler da Thierry Neuville og Elfyn Evans kjempet om seieren i Rally Argentina søndag. Belgiske Neuville vant med 0,7 sekund.

Det var belgierens annen seier på rad, etter at Hyundai-føreren seiret også på Korsika. Ott Tanak fra Estland endte på tredjeplass, slått av vinneren med et halvt minutt.

VM-leder Sebastian Ogier måtte nøye seg med fjerdeplass. Mads Østberg endte på en 9.-plass til slutt.

Felt av stein

Nordmannen ristet av seg en del andre problemer, men ble felt av en stein i veikanten i en sving på 14. fartsprøve. Den slo av høyre bakhjul på Østbergs Ford Fiesta.

– Det var veldig skuffende, for vi var knapt utenfor veien, men vi traff en stein akkurat i grøftekanten. Dermed var det ikke mulig å kjøre videre, sa Østberg, som tapte et kvarter på uhellet.

Det var omtrent like mye som han var bak da sluttstrek ble satt etter rallyets 18. fartsprøve søndag.

Uten poeng

Allerede tidlig lørdag mistet Østberg bilens diffuser, som sørger for marktrykk. Uten den ble veigrepet dårligere, og han hadde falt fra 2.- til 4.-plass i en sekundstrid om pallplassene før bakhjulet ble slått av.

(©NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold kl.22:55

  • Prøvde å taue vogntog

    På E6 før avkjøringen til Svinesundparken har to utenlandske vogntog blitt stoppet av politiet i kveld. Det ene vogntoget skal ha prøvd å taue den andre som har stoppet på grunn av motorhavari. Tungberger er bestilt. Situasjonen skjedde i sydgående retning.