NRK Meny
Normal

Stein felte Østberg

Mads Østberg holdt følge med de beste fartsmessig gjennom nesten hele rally Argentina, men et uhell på den nest siste av lørdagens prøver kostet ham dyrt

AUTO-RALLY-WRC-ARGENTINA

Mads Østberg og kartleser Ola Fløene på 16 etappe i rally Argentina.

Foto: DIEGO LIMA / AFP
Byline Anne Ognedal
Journalist

Det handlet om tideler da Thierry Neuville og Elfyn Evans kjempet om seieren i Rally Argentina søndag. Belgiske Neuville vant med 0,7 sekund.

Det var belgierens annen seier på rad, etter at Hyundai-føreren seiret også på Korsika. Ott Tanak fra Estland endte på tredjeplass, slått av vinneren med et halvt minutt.

VM-leder Sebastian Ogier måtte nøye seg med fjerdeplass. Mads Østberg endte på en 9.-plass til slutt.

Felt av stein

Nordmannen ristet av seg en del andre problemer, men ble felt av en stein i veikanten i en sving på 14. fartsprøve. Den slo av høyre bakhjul på Østbergs Ford Fiesta.

– Det var veldig skuffende, for vi var knapt utenfor veien, men vi traff en stein akkurat i grøftekanten. Dermed var det ikke mulig å kjøre videre, sa Østberg, som tapte et kvarter på uhellet.

Det var omtrent like mye som han var bak da sluttstrek ble satt etter rallyets 18. fartsprøve søndag.

Uten poeng

Allerede tidlig lørdag mistet Østberg bilens diffuser, som sørger for marktrykk. Uten den ble veigrepet dårligere, og han hadde falt fra 2.- til 4.-plass i en sekundstrid om pallplassene før bakhjulet ble slått av.

(©NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Blotter i Sarpsborg

    Politiet melder om to tilfeller av blotting i Sarpsborg i kveld. Det skal ha skjedd ved Glengshølen kl 20.35 og ved Tunevannet 20.55. Politiet mistenker at det er samme mann som står bak blottingen. Han skal ha et øst-europeisk utseende og være 170-180 cm høy. Han hadde på seg en blå cakishorts og en t-trøye. Mannen forsvant i en blå, utenlandskregistrert Volvo S-serie.