NRK Meny
Normal

Statuevelt kan være hærverk

Politiet utelukker ikke at rådyr-statuen som veltet over en to år gammel gutt og skadet han alvorlig, kan ha vært utsatt for hærværk. Gutten ligger på barneintensiven på Ullevål med kraniebrudd.

Skulptur veltet i Fredrikstad

Kunststatuen veltet over en to år gammel gutt er nå fjernet av kommunen. Boltene har røket tvers av.

Foto: Anders Winlund

Opersjonsleder ved Østfold politidistrikt Martin Schie ønsker tips om og kontakt med folk som kan ha sett noe eller har opphold seg i parken nær statuen torsdag og fredag.

– Vitner har fortalt at en guttegjeng herjet med rådyr-statuen torsdag kveld. Det vil vi gjerne vite mer om, sier Schie.

Politiet etterlyser tips og vitner.

Kraniebrudd og pusteproblemer

Den to år gamle gutten som fikk rådyrstatuen over seg har brudd i kraniet og store hevelser i hodet, forteller guttens mor til Fredriksstad Blad.

Moren sier til f-b.no på telefon fra sykehuset at barnet har er koblet til pustemaskin, men at det etter forholdene står bra til.

2-åringen er innlagt på barneintesivavdelingen på Ullevål med alvorlige skader.

Kommunikasjonrådgiver ved Oslo Universitetssykehus, Alf Bøhler opplyste til NRK i formiddag at barnets tilstand er alvorlig, men ikke kritisk.

Statuen var løs

Ulykken skjedde i Kirkeparken i Fredrikstad fredag ettermiddag. Moren sier til Fredriksstad Blad at guttens mor og onkel var sammen med barnet i parken da ulykken skjedde:

– Han gikk rundt statuen og tittet, og prøvde å leke med den. Men han er for liten til å klatre på statuen. Broren min og jeg var bare noen meter unna da han dyttet på statuen og den falt mot han, forklarer moren til f-b.no.

Så ungdom leke

Rådyret som veltet, har stått i parken og blitt klatret på av barn i generasjoner.

Et vitne NRK har snakket med, forteller at han så ungdommer leke og herje med statuen senest dagen før ulykken.

Krimteknikere har undersøkt stedet og sikringen på statuen etter ulykken. Boltene rådyret var festet til sokkelen med, har røket røket tvers av.

– Vi undersøker også selve statuen for skadeverk, det arbeidet er ikke ferdig ennå. Det er for tidlig å si om dette er hærverk eller slitasjeskade, sier operasjonsleder Martin Schie.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rittet stoppet på grunn av seilbåt

    Hele sykkelrittet Ladies Tour of Norway ble stoppet av bruåpning i Fredrikstad. Et brudd med fire syklister lå 21 sekunder foran hovedfeltet da brua ble stengt for å slippe igjennom en seilbåt. – De skal ha fått beskjed om dette, sånn jeg forstår det er det utenfor vårt ansvarsområde så lenge vi har gitt beskjed, sier teknisk rittleder Sondre Sørtveit til HA.

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK