NRK Meny
Normal

Staten betaler for Audun likevel

Etter at venner samlet inn nesten en halv million kroner for en livsforlengende operasjon for Audun Grotterød, snur det offentlige – sykehuset skal ta regningen.

Audun Grotterød
Foto: Privat

Det skriver en gledestrålende Rebekka Magnus, som er presseansvarlig for innsamlingsaksjonen som ble startet sent i juli.

42 år gamle Audun Grotterød lider av en aggressiv form for nyrekreft, og behandlingen har ikke vært vellykket. For tiden går han gjennom en krevende strålebehandling, etter at han har fått væske i lungene på grunn av spredning.

Nå håper han på at en livsforlengende behandling skal gi ham en jul til med familien.

Behandlingen med legemiddelet Ipilimumab innebærer imidlertid en egenandel på 500.000 kroner, for en behandling som vil koste rundt 800.000,-.

Grotterød har også gått i bresjen for å samle inn penger til forskning på nyrekreft, som er regnet som sjeldent sammenlignet med andre kreftformer.

Les mer om Grotterøds initiativ og situasjon her:

Eventyrlig respons

Den 27. juli startet venner av Grotterød innsamlingsaksjonen for å dekke kostnadene, og bare etter får dager hadde de samlet inn 200.000 kroner. Audun havnet dermed også i medienes søkelys, og det har ballet på seg siden.

– Vennene er målløse over givergleden fra private og bedrifter, står det i aksjonens pressemelding.

– Uten den enorme viljen som både Audun, hans familie, venner, bekjente, ukjente og ikke minst legene har vist, hadde vi ikke vært her i dag. Nå har vi godt håp om at Audun vil få flere dager med familien – og oss.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Markbrann slukket

    Alarmsentralen har slukket den lille gressbrannen i en midtrabatt på Østsiden i Fredrikstad. Det var en svært liten brann, og det var aldri fare for spredning, ifølge brannvesenet.

  • Rykker ut til markbrann

    Fredrikstad Brannvesen rykker ut etter melding om gress/markbrann ved riksvei 110 på østsiden av Fredrikstad.