Startet kiosk - fikk ministeren på besøk

Nora Tvete (14) startet egen kiosk da hun ikke fikk sommerjobb. Onsdag fikk hun besøk av arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H).

Fjorten år gamle Nora Tvete fikk besøk av arbeidsministeren på kiosken i Fredrikstad.

For å slippe å gå uten jobb i sommer, startet Nora Tvete (14) egen kiosk på Sleviksstranda.

Statsråd Anniken Hauglie så reportasjen om henne, og ble så imponert at hun ønsket å besøke 14-åringen. I dag var dagen, arbeidsministeren tok turen til Fredrikstad og kiosken til Tvete.

– Jeg har ikke møtt noen andre i så ung alder som har startet sin egen virksomhet på denne måten, forteller Hauglie til NRK.

Nora Solhøi Tvete

Nora Tvete er bare fjorten år, men driver en kiosk nesten helt på egen hånd.

Foto: Victoria Ose / NRK

Skapte egen arbeidsplass

Bakgrunnen for besøket var ministerens ønske om å høre hvordan Tvete tok saken i egne hender og rett og slett skapte sin egen arbeidsplass for sommeren.

– Jeg har skjønt at kiosken går ganske bra, men jeg håper folk rundt her kjenner sin besøkelsestid. At de besøker Nora i kiosken og handler, så hun også tjener penger på det, smiler arbeidsministeren.

Hun fikk også råd fra den unge kioskeieren.

– Må være litt kreativ

– Jeg syns at det er utrolig gøy at hun ville ta turen ut til denne kiosken her. Det er en liten kiosk på et lite sted, så det var gøy at hun kom, smiler Tvete.

Arbeidsministeren fikk råd av den unge kioskeieren og berømmer hvordan hun har skapt sin egen sommerjobb.

– Jeg vil at arbeidsgivere skal ta i mot unge og gi de en sjanse til å vise at de duger. Her har Nora tatt skjeen i egen hånd og skaffet seg sin egen jobb og får en fantastisk erfaring. Hun lærer utrolig mye av det hun nå gjør, som hun garantert kommer til å få mye nytte av senere.

Fjortenåringen selv håper hun kan være til inspirasjon for andre.

– Man må kanskje være litt kreativ for å finne en jobb. At jeg begynte såpass tidlig kan kanskje være en inspirasjon for andre, avslutter Tvete.