NRK Meny
Normal

Startet kampanje mot overgrep i Fredrikstad

Vi kan ikke lenger være tause om overgrep mot barn, mener Redd Barna. I dag startet kampanjen «Jeg er her» på Trara skole i Fredrikstad.

Fredrikstader er valgt som en av ti byer til å gå i front i Redd Barnas kampanje mot seksuelle overgrep mot barn gjennom hele 2015. 
Tirsdag 19.mai starter kampanjen opp i Fredrikstad. Redd Barna ønsker å gi folk i alle de 10 byene mer kunnskap, mer mot og større handlekraft til å se, høre og tro barna. Gjennom disse ti byene og den nasjonale kampanjen vil Redd Barna at alle i hele Norge skal få mer kunnskap om seksuelle overgrep mot barn, og ta inn over seg at overgrep skjer nærmere, oftere og er mer skadelig enn vi tror, og at vi derfor må jobbe for å forebygge og bekjempe overgrep mot barn.

Janne Raanes i Redd Barna forteller om kampanjen "Jeg er her". Fredrikstads ordfører Jon-Ivar Nygård sier kommunen selvfølgelig sa ja til å delta i kampanjen med en gang. Reporter: Mathias Lunde Kristoffersen.

Omtrent halvparten av Norges befolkning kjenner personlig én eller flere som har blitt utsatt for seksuelle overgrep som barn, skriver Redd Barna på kampanjens nettside.

– Altfor mange barn lever med seksuelle overgrep, men de tør ikke å si det til noen, sier Raanes.

– Kampanjen handler om at voksne forteller barn hva som er lov og ikke lov.

– Jeg har lovet at kommunen skal gjøre det vi kan, sier ordfører Jon-Ivar Nygård (A).

Fredrikstad er en av ti kommuner som er med på kampanjen. Nygård sier de ikke var tunge å be, da de fikk en henvendelse fra Redd Barna.

– Det svarte vi selvfølgelig ja til med en gang.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ny type kunstgress i Råde

    Råde idrettslag skal legge en helt ny type kunstgress på den nye banen i Råde idrettspark. Det nye kunstgresset inneholder sand og ikke gummigranulat. Klubben håper å bli en foregangsklubb, sier prosjektleder Ole-Petter Westheim. Gresset skal være ferdig til sommerferien.