NRK Meny
Normal

Starter snøkanonene igjen nyttårshelga

To ganger har Leif Skår prøvd å åpne alpinanlegget i Kjerringåsen i vinter. På tredje forsøk blir snøen liggende, tror han.

Leif Skår, daglig leder ved Kjerringåsen Alpinsenter

SLIK DET BØR SE UT: Tredje forsøk for Kjerringåsen på en måned. Men nå kommer vinterværet, tror daglig leder Leif Skår.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

1. desember så det bra ut, og Kjerringåsen alpinsenter kjørte snøkanonene i gang. Men etter en uke hadde snøen smeltet. Midt i desember ble snøkanonene startet opp igjen, men den gangen holdt ikke snøen over helga en gang.

Kjerringåsen skisenter

Barnebakken og mellombakken blir først klare til brukerne, sier Skår.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– For det første er det dyrt, sier daglig leder Leif Skår, det koster fort 40-50.000 hver gang vi starter kanonene. Og det er bare strøm, arbeid og drivstoff ikke medregnet.

– Og så er det dumt for folk, som håper å komme i gang tidlig. vi prøvde det vi kunne, men værgudene ville det annerledes. Men nå ser det lovende ut.


Alle gode ting er tre, tror den daglige lederen ved Kjerringåsen Alpinsenter. Meteorologene har overbevist Skår om at det nye året starter med en stabil kuldeperiode. Snøkanonene skal fyres opp igjen til helga, og denne gangen skal ikke titusenvis av kroner svis av fånyttes.

Snøkanon i Kjerringåsen Alpintsenter, Sarpsborg

DYRT: Det koster titusener av kroner å lage snø til anlegget, forteller Skår.

Foto: Siw Mariann Strømbeck / NRK

- De fleste enes om at det fra lørdag kommer skikkelig vinter, sier Skår.

– Vi har tatt sikte på å åpne lørdag 2. januar i mellombakken og barnebakken. Vi starter trolig å lage snø i storbakken på lørdag. Med den ventede kuldeperioden da, så får vi mye gjort på en uke.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utsatte vannverksak

    Aremark kommunestyre valgte i går å utsette behandlingen av vannverksaken, der 130 aremarkinger fikk en halv ukes frist til å betale nesten 19 000 kroner. Det skriver Halden Arbeiderblad. Politikerne mente at saken var for dårlig utredet.

  • FFK går mot millionunderskudd

    Fredrikstad Fotballklubb kan gå mot et underskudd på 3,7 millioner kroner i 2017, skriver Fredriksstad Blad. Det er sponsor- og billettinntektene som har sviktet denne sesongen. FFK kjemper en hard kamp for å unngå nedrykk fra 1. divisjon.