NRK Meny
Normal

Starter snøkanonene igjen nyttårshelga

To ganger har Leif Skår prøvd å åpne alpinanlegget i Kjerringåsen i vinter. På tredje forsøk blir snøen liggende, tror han.

Leif Skår, daglig leder ved Kjerringåsen Alpinsenter

SLIK DET BØR SE UT: Tredje forsøk for Kjerringåsen på en måned. Men nå kommer vinterværet, tror daglig leder Leif Skår.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

1. desember så det bra ut, og Kjerringåsen alpinsenter kjørte snøkanonene i gang. Men etter en uke hadde snøen smeltet. Midt i desember ble snøkanonene startet opp igjen, men den gangen holdt ikke snøen over helga en gang.

Kjerringåsen skisenter

Barnebakken og mellombakken blir først klare til brukerne, sier Skår.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– For det første er det dyrt, sier daglig leder Leif Skår, det koster fort 40-50.000 hver gang vi starter kanonene. Og det er bare strøm, arbeid og drivstoff ikke medregnet.

– Og så er det dumt for folk, som håper å komme i gang tidlig. vi prøvde det vi kunne, men værgudene ville det annerledes. Men nå ser det lovende ut.


Alle gode ting er tre, tror den daglige lederen ved Kjerringåsen Alpinsenter. Meteorologene har overbevist Skår om at det nye året starter med en stabil kuldeperiode. Snøkanonene skal fyres opp igjen til helga, og denne gangen skal ikke titusenvis av kroner svis av fånyttes.

Snøkanon i Kjerringåsen Alpintsenter, Sarpsborg

DYRT: Det koster titusener av kroner å lage snø til anlegget, forteller Skår.

Foto: Siw Mariann Strømbeck / NRK

- De fleste enes om at det fra lørdag kommer skikkelig vinter, sier Skår.

– Vi har tatt sikte på å åpne lørdag 2. januar i mellombakken og barnebakken. Vi starter trolig å lage snø i storbakken på lørdag. Med den ventede kuldeperioden da, så får vi mye gjort på en uke.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brussalget i Norge kraftig ned

    Salget av brus i Norge har gått ned med 12 millioner liter hittil i år, melder NTB. Det er en nedgang på nesten 11 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Bryggeri- og drikkevareforeningens oversikt viser at salget av brus tilsatt sukker alene har gått ned med 12,48 prosent.

    Importerer brus og godteri
    Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
  • Uenige i forslag om vannskuter

    Politiet er sterkt kritisk til reglene for bruk av vannskuter som Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler kommuner ønsker å innføre, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Den foreslåtte fartsbegrensningen på fem knop inntil 150 meter fra land vil medføre store begrensninger også for politiet og være vanskelig å håndheve.