NRK Meny

Starter krimtekniske undersøkelser

Politiet starter i dag krimtekniske undersøkelser i Sarpsborg sentrum etter brannen søndag ettermiddag. En kvinne i 40-årene er siktet for ildspåsettelse av en bygård som eies av Stiftelsen Blå Kors Fredrikstad. Bygget inneholdt 24 leiligheter, men ingen beboere kom til skade i brannen. Blå Kors og boligkontoret i Sarpsborg kommune jobbet i hele går for å skaffe beboerne tak over hodet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skole dømt for ulovlig hogst

    Borgarting lagmannsrett har dømt Tomb jordbruksskole i Råde til å betale en foretaksstraff på 50 000 kroner for ulovlig hogst langs en sjøørretbekk. Stikk i strid med pålegg fra fylkesmannen felte skolen mellom 50 og 60 trær slik at kantsonene langs Møllebekken ble borte. Den klare neglisjeringen av fylkesmannens vilkår er kritikkverdig, mener lagmannsretten.

  • Plast i blåskjell

    Det er funnet mikroplast i hele fire av fem blåskjell som er undersøkt langs norskekysten, melder VG. Verst er det i Østfold og Finnmark. Her har skjellene størst konsentrasjon av plast. Undersøkelsen er gjort av Norsk institutt for vannforskning, og forskerne er usikre på hvordan plasten påvirker skjell og mennesker.