NRK Meny
Normal

–Dommeren hjalp oss ikke

Sarpsborg 08s trener Brian Deane raste mot dommeren etter at laget hans tapte 1-3 for Start søndag kveld.

Brian Deane

Sarpsborg 08s trener Brian Deane var rasende på dommeren etter tapet i Kristiansand.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

–Det er vanskelig å si om vi fortjente poeng i dag. Vi var slitne etter kampen på torsdag og for å være ærlig så var det et par dommeravgjørelser som ikke hjalp oss heller, sier Sarpsborg-08s trener Brian Deane til NRK.

Har du snakket med dommeren om dette?

–Hva er poenget med det? svarer Deane.

–Dette skjer med oss hver uke. Vi har flere gule kort enn noen av de andre lagene og du kan se hva slags lag vi er. Vi er ikke noe stygt lag med mange store spillere. Nå har vi suspensjoner igjen og det ser ut til at det er enkelt for dommerne å dømme imot oss, fortsetter en skuffet Deane.

Da Martin Wiig utlignet til 1-1 med 15 minutter igjen å spille øynet gjestene håp om poeng. Men Zlatko Tripic knuste det håpet med sine to scoringer bare fem og syv minutter senere. Dermed måtte Sarpingene reise hjem med tap, og det for andre gang denne uken. På torsdag røk Sarpingene ut av cupen da de tapte 2-5 for Odd i semifinalen.

Start - Sarpsborg 08

Starts Zlatko Tripic jubler etter å ha senket Sarpsborg 08 på hjemmebane.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

–Det har vært en tøff uke for oss, fordi vi har spilt to tøffe kamper. Hvorav den ene med ti mann i nesten en omgang. Det er tøft med den lille stallen vi har,sier Deane.

–Vi trenger flere poeng

Det var bare Sandnes Ulf som vant av bunnlagene denne runden, Sarpsborg 08 har ni poeng ned til nedrykksplassen og åtte ned til kvalifiseringsplassen med fem kamper igjen. Men Sarpsborgtreneren vil ikke være med på at Eliteserie-plassen er sikret ennå.

–Vi trenger flere poeng. Vi trenger hvertfall 2-3 poeng til for å klare oss. Vi skal ikke hvile på laubærene. Vi trenger poeng og gode prestasjoner, avslutter Deane.

Åpnet best

Gjestene åpnet kampen godt og spilte Start langt ned på egen banehalvdel. Men de slet med å trenge gjennom et kompakt Start-forsvar og det ble med en del nesten muligheter for østfoldingene.

21 minutter var spilt da hjemmelaget, mot spillets gang, tok ledelsen. Og det var den 16 år gamle hjemmedebutanten Kristoffer Ajer som fikk æren av å sette ballen i mål.

Start fikk mer fart i sitt spill etter scoringen , men Sarpingene var absolutt fortsatt med i kampen. Gjestene hadde flere muligheter til utligning, men det stod 1-0 ved pause på Sør-Arena.

Mistet poenget på to minutter

Den andre omgangen var jevn og spillet bølget frem og tilbake. Det skulle gå en halvtime før publikum fikk se nettsus. Men da kom det for alvor også.

Først utlignet Martin Wiig til 1-1. Wiig fikk ballen av Gudmundur Thorarinsson , før han dro av en Startspiller og satte ballen ned til høyre for Starts keeper. Avslutningen kom fra drøyt 30 meter og Starts sisteskanse var nok ikke helt sjanseløs.

Martin Wiig

Utlignet: Martin Wiig utlignet til 1-1, men det holdt dessverre ikke til poeng for Sarpsborg 08.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Gjestene var i ferd med å få med seg et nytt sterkt bortepoeng, men Start ville det annerledes. Kun fem minutter etter Wiigs utligningsmål sørget Zlatko Tripic for at Start igjen tok ledelsen.

–Uprofesjonelt av oss

Og det stoppet ikke der. Bare to minutter etterpå kom det nok et mål fra Tripic. Forøvrig nesten helt identisk med hans første scoring.

–Det var veldig uprofesjonelt av oss egentlig. Vi vet at Start ligger og venter på kontringer og det gir vi dem på de to siste måla og det er rett og slett vår egen feil at vi ikke får med oss poeng i dag, sier Sarpsborg-kaptein Ole Heieren-Hansen.

Ole Heieren Hansen

Sarpsborg 08s kaptein Ole Heieren-Hansen.

Foto: Bjørn Ruud

Dermed tok Start alle tre poengene og sørget for Sarpingenes andre tap på fire dager.

Gjestene ligger fortsatt på 9. plass i Eliteserien, men er nå bare ett poeng foran nettopp Start som ligger på 10. plass.

♦Les også:Sarpsborg 08 møter Start

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kritisk til Peterson-flytting

    Høyre-politiker i Sarpsborg Marit Kildedal er kritisk til egen kommune for at det ikke har vært noen tilgjengelig tomt for Peterson Packaging i Sarpsborg. Bedriften har kjøpt tomt og planlegger flytting til Halden. – Sarpsborg kommune er for bakpå, middelmådige og for lite effektive. Det ser vi resultatet av i denne saken, sier hun til Sarpsborg Arbeiderblad.

  • Fare for alvorlig vårflom

    Det er opp mot 60 prosents sannsynlighet for at det blir en alvorlig vårflom i de store elvene på Østlandet. Det melder Norges vassdrags- og energidirektorat, NVE. Ifølge vårflomanalysen er Glomma en av elvene som er utsatt.

    Solbergfoss vann
    Foto: Birger Kjølberg / NRK