Stanset tre vogntog fulle av øl

I løpet av to uker i slutten av oktober stanset tollerne på Svinesund tre polske vogntog fullastet med øl og brennevin. Til sammen ble det beslaglagt 70.000 liter øl og 5.000 liter brennevin. Seksjonssjef Wenche Fredriksen ser ingen sammenheng mellom de tre transportene. Hun betegner dette som noe av tidenes største beslag av alkohol på Svinesund. Samlet avgiftsunndragelse i forbindelse med de tre beslagene er omkring seks millioner kroner.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Ikke plass til nytt vikingskip

  Den planlagte utvidelsen av Vikingskiphuset på Bygdøy i Oslo har ikke tatt høyd for at det kan bli funnet nye skip i framtida.

  Tegningen er klare, og det haster å få penger slik at byggingen kan starte, sier fagfolk. Det er ikke tatt høyde for at vikingskipet som er funnet på Gjellestad i Halden får plass.

  Skal det være plass til et ekstra skip, må planene gjøres om: sier museumsdirektør Håkon Glørstad

  Funn av vikingskip i Halden
  Foto: Lars Gustavsen/NIKU
 • Ny generalsekretær i AUF fra Rygge

  Sindre Lysø fra Rygge er valgt til generalsekretær i AUF. Det ble han på landsmøtet til AUF i helgen. Lysø er 22 år gammel, og har tidligere vært lokallagsleder i Moss AUF, fylkesleder i AUF i Østfold og de fire siste årene sentralstyremedlem i AUF. Lysø sier til Moss Avis at han er ydmyk overfor tilliten han har fått

  Sindre Lysø
  Foto: Privat