NRK Meny
Normal

Stanset svenske smuglere

Tollerne på Ørje og Svinesund stakk kjepper i hjulene for to svenske smuglerforsøk i helga.

Alkoholbeslag Svinesund

I denne bilen fant Svinesund-tollerne 850 liter øl og 135 liter vin.

Foto: Tollvesenet

Kontorsjefen i Ørje tollkontor, Gro Lene Gundelsby, sier de stoppet en varebil på riksvei 21, i nærheten av Ørje søndag kveld.

- Den hadde kommet over grensa på den ubetjente overgangen Bjørkebekk. En nærmere kontroll viste at det var to hele paller med øl i bilen, totalt 1140,48 liter øl.

Føreren er en mann i slutten av 50-årene. Mannen er svensk statsborger. Nå blir han etterforsket av politiet. Tollerne stanset også en annen bil, som de mistenker var med som følgebil. Hvem som kjørte denne er ikke kjent.

Skulle til Rakkestad

Også på Svinesund ble det tatt svensker med større kvanta øl i helga.

En svenskregistrert bil ble lørdag stoppet med rundt 850 liter øl og 135 liter vin ved Svinesund.

Føreren av bilen er bosatt i Sverige og forklarte at varene var på vei til Rakkestad. Mannen er anmeldt for forholdet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Grønt skifte i norsk industri

    Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen iverksetter nå et tiltak han kaller "Prosess 21" som skal bidra til et grønt skifte i norsk industri. Han mener industrien må være med på å løse klima- og miljøproblemene våre. Norge har allerede i dag noen av verdens mest miljøvennlige industribedrifter, blant annet Borregaard i Sarpsborg sier ministeren. I dag fikk ministeren se hvilke miljøvennlige tiltak bedriften tar i bruk i det daglige arbeidet.

  • Ny smuglertrend mener tollerne

    Sju polakker ble stoppet på grensa ved Svinesund med kort tids mellomrom i helgen, alle med for mye alkohol i bilene. Sjåførene ble pågrepet og varene inndratt. Kontorsjef i Tollregion Øst-Norge, Wenche Fredriksen sier dette er en ny trend å smugle på. -Stadig oftere blir smuglervarene fordelt på flere biler slik at mengden i hver bil blir mindre. – Til sammen beslagla vi over 1200 liter alkohol i disse bilene, men i hver bil var det ca. 200 liter. – Smuglerne tenker kanskje det er enklere å slippe unna kontroller på denne måten sier Fredriksen.