NRK Meny
Normal

Skulle selge ulovlig fyrverkeri på messer

To nordmenn forsøkte å ta med seg 1500 pakker med barnefyrverkeri over grensa. Fyrverkeriet skulle selges videre på markeder.

Beslag av fyrverkeri 04.07.11

Tollerne på Svinesund beslagla 1500 pakker med «knallteufel» i helgen.

Foto: Tollvesenet

To personer fra Drammen ble i helgen stanset i en kontroll ved den gamle Svinesundsbrua. I bilen hadde de fem esker med barnefyrverkeri.

– Vi stanset en norskregistrert bil, lørdag kveld. Der var det to personer som hadde med seg fem store pappesker med knallteufel. Dette er helt forbudt, sier kontorsjef i Tollregion Øst, Wenche Fredriksen

Les også:

Totalt dreier det seg om 1500 pakker, eller 75.000 stykk av det ulovlige barnefyrverkeriet, som skulle selges videre.

– De hadde ikke papirer eller kvitteringer på varene, og har heller ikke fortalt hvor de handlet dette. Men de har forklart at de skulle selge fyrverkeriet på messer og markeder, sier Fredriksen.

Fyrverkeriet tar ikke av nå

Fyrverkeriet ble naturligvis beslaglagt av tollerne, men synderne fikk lov til å kjøre videre. Om tollerne på Svinesund velger å gjøre som politiet i New York og fyre opp alt det beslaglagte fyrverkeriet på en gang er usikkert.

Det som imidlertid er sikkert er at drammenserne vil bli politianmeldt og kan vente seg en bot for smuglingsforsøket.

Ifølge Fredriksen er beslag av fyrverkeri en uvanlig hendelse på denne tiden av året.

– Smugling av fyrverkeri tar ikke veldig mye av nå, det er vel egentlig mest like før nyttår. Og da er det til eget bruk, sier Fredriksen.

Ellers ble to menn, formentlig fra Somalia, pågrepet av politiet etter en politikontroll på E6 ved Sarpsborg i natt. De to hadde med seg 20-30 kilo khat som de hadde tatt med seg over grensa.

Beslag fyrverkeri 04.07.11

Totalt ble fem pappkasser funnet i bilen til de to nordmennene.

Foto: Tollvesenet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Krever svar om Ankomstsenteret

    Arbeidstilsynet varsler at de vil stanse den midlertidige driften av Ankomstsenteret for asylsøkere i Råde dersom de ikke får opplysningene de etterspør fra Utlendingsdirektoratet. Det skriver Fredriksstad Blad. Dette gjelder opplysninger om arbeidsforhold og sikkerhet.

  • Kort tid på sykehjem

    Sykehjemsbeboere i Fredrikstad bor i snitt 1 år og 7 måneder på sykehjemmet. Det er langt under landsgjennomsnittet på drøyt to år. Ifølge Helsedirektoratet er det store forskjeller i oppholdstid for sykehjemspasienter, og kort botid kan bety at tilbudet ikke er tilpasset behovet.