To polakker stakk av etter storbeslag

Sjåførene etterlot seg både pass og lommebøker i bilene.

Alkoholbeslag på Ørje

Begge bilene var overlastet i forhold til maksimal tillatt vekt på kjøretøyene.

Foto: Tollvesenet

I to varebiler av typen Ford Transit Connect fant tollerne på Ørje i Østfold flere tusen liter øl og sprit, samt store mengder tobakk i forrige uke.

De to bilene kom til Norge via E18 med fem minutters mellomrom.

To polakker stakk av fra stedet og er etterlyst. De to varebilene som var utstyrt med falske, norske skilt, var lastet mer enn tillatt og var blitt bygget opp for smugling,
opplyser Tollvesenet.

I bilene fant tollerne til sammen 2.135 liter øl, 180 liter brennevin og 37.400 sigaretter.

– De to sjåførene forsvant til skogs etter tollkontrollen, men etterlot seg både pass og lommebøker da de stakk av. De er nå etterlyst av politiet, opplyser Tollvesenet.

Bilene ble stanset fredag i forrige uke. De to mennene er 23 og 28 år gamle. Tollvesenet opplyser at de ønsker at begge bilene blir inndratt til fordel for statskassen.

(NRK/NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker-seier på innebandybanen

    Greåker vant 8-4 på hjemmebane i Tindlundhallen mot Harstad i kveld. Greåker leder eliteserien i innebandy med sine 30 poeng, foran Sveiva med 26 poeng på plassen bak.

  • Sparta tapte etter straffer

    Kampen mellom Sparta Warriors og Vålerenga måtte avgjøres med straffer. Straffekonkurransen endte 3-1 i favør hjemmelaget. Sparta får dermed bare med seg ett poeng hjem til Sarpsborg.