NRK Meny
Normal

To polakker stakk av etter storbeslag

Sjåførene etterlot seg både pass og lommebøker i bilene.

Alkoholbeslag på Ørje

Begge bilene var overlastet i forhold til maksimal tillatt vekt på kjøretøyene.

Foto: Tollvesenet

I to varebiler av typen Ford Transit Connect fant tollerne på Ørje i Østfold flere tusen liter øl og sprit, samt store mengder tobakk i forrige uke.

De to bilene kom til Norge via E18 med fem minutters mellomrom.

To polakker stakk av fra stedet og er etterlyst. De to varebilene som var utstyrt med falske, norske skilt, var lastet mer enn tillatt og var blitt bygget opp for smugling,
opplyser Tollvesenet.

I bilene fant tollerne til sammen 2.135 liter øl, 180 liter brennevin og 37.400 sigaretter.

– De to sjåførene forsvant til skogs etter tollkontrollen, men etterlot seg både pass og lommebøker da de stakk av. De er nå etterlyst av politiet, opplyser Tollvesenet.

Bilene ble stanset fredag i forrige uke. De to mennene er 23 og 28 år gamle. Tollvesenet opplyser at de ønsker at begge bilene blir inndratt til fordel for statskassen.

(NRK/NTB)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tenåring mistenkt for drapsforsøk

    Politiet i Strömstad har pågrepet en ung gutt som er mistenkt for drapsforsøk på et familiemedlem, skriver Strömstads Tidning. Offeret ble livstruende skadet og har blitt operert på Sykehuset Østfold. Tilstanden skal nå være stabil.

  • Sjekket hundrevis av kjørende

    265 bilister ble tatt i UP-kontroller på Østlandet under gårsdagens Speed Marathon. Norsk utrykningspoliti var i går med på den europeiske storkontrollen for andre gang, og kontrollerte 1239 biler i landet. I UP-distrikt Øst, som dekker østlandet og innlandet, gjennomførte UP 405 kontroller.

    UP på Hjelset
    Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK