NRK Meny
Normal

Ståhjuling-suksess i Gamlebyen

Maya Nielsen hos Visit Fredrikstad & Hvaler forteller at turistene har lagt sin elsk på «ståhjulsafarien» i Gamlebyen.

Segway i Gamlebyen i Fredrikstad

Ståhjulingene har vært populære blant turistene i Gamlebyen i Fredrikstad i sommer.

Foto: Rune Fredriksen/NRK

Ståhjulinger er kommet for å bli i Gamlebyen i Fredrikstad. De guidede turene har vært svært populære så langt i sommer.

Maya Nielsen hos Visit Fredrikstad & Hvaler, sier de bare har fått god respons på det nye tilbudet.

– Det tar alltid litt tid før det blir kjent, men dette er noe folk er nysgjerrig på og som folk har lyst til å prøve. De som har tatt turene har hatt det veldig morsomt, sier hun.

Ingen ulykker

Maya Nielsen, Visit Fredrikstad & Hvaler

Maya Nielsen ved Visit Fredrikstad & Hvaler.

Foto: Lars Håkon Pedersen / NRK

Turene går daglig fra turistkontoret i hjertet av Gamlebyen, og går rundt på brosteinen i Gamlebyen og ut på Vaterland.

Tilbudet med å se turistattraksjonene i Gamlebyen fra to hjul var nytt fra i sommer.

– Vi var litt spente på reaksjonene fra folk. Det er jo en 1700-tallsby, og vi lurte på om det ville bli noen reaksjoner. Men det har det ikke vært. Folk synes at dette er kult, sier Nielsen.

Har det vært noen ulykker?

– Nei, det har ikke det. Vi gjør bare guidede turer, vi slipper ikke folk løs på egen hånd. I tillegg må alle se en sikkerhetsvideo og de får opplæring. Sikkerheten er viktig, sier Nielsen, som anslår at et par hundre turister har benyttet seg av tilbudet om tur på ståhjuling.

Reporter Mathias Lunde Kristoffersen sjekket ut tilbudet tidligere i sommer, og tok med seg kollega og ståhjuling-debutant Cornelia Bjørke-Hill. Hør hvordan det gikk her:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Jernalderfunn datert i Rygge

    Arkeologiske funn av rundt femti hus og femten graver i området ved Carlberg gård, Dilling og Såstad i Rygge er datert til tidlig jernalder. Det skriver Moss Avis. Utgravingene skjer i forbindelse med utbyggingen av nytt jernbanespor.

  • Kontroll på brannen

    Brannvesenet i Moss har kontroll over brannen i Dyreveien. I følge politiet har brannen startet i en røykvarsler med batteri som lå i et skap. Skader på skap, klær og tak.