- Forholdene var under enhver kritikk. Vi ventet ikke å finne slikt hos en stor matprodusent, sier Liv Døsen, leder for tilsynsavdelingen i Næringsmiddeltilsynet i Borg til VG.
Stabburet måtte ødelegge store mengder lagervarer etter Næringsmiddeltilsynets besøk.
Svært uheldig
Informasjonsdirektør Håkon Mageli i Orkla Foods, som eier Stabburet AS, sier til VG at forholdene som er avdekket, er svært uheldige og beklagelige.
Flere kritikkverdige forhold ble avdekket i aksjonen, men verst var det i et gammelt røkeri ved heisen, der krydder og tilsetningsstoffer ble mellomlagret.
- Rommet er helt uegnet som lagerrom. Det er dårlig vedlikeholdt og svært møkkete, heter det i Næringsmiddeltilsynets rapport.
Avfall på gulvet
Inspektørene fant avfall og annet smuss sopet sammen i en haug på gulvet der næringsmidlene var oppbevart.
- Det fantes ikke skille mellom rent og urent, som er uhyre viktig ved produksjon av kjøttvarer. Kravene til hygiene er strenge, sier Liv Døsen til avisen.
Alle næringsmidlene på det lille lageret skal nå være destruert. Rommet brukes ikke lenger til oppbevaring av mat.
- Vi fant ikke grunnlag for å trekke produkter tilbake. Kjøttvarene blir kokt og stekt, slik at dette ikke representerer helsefare, sier Døsen.
- Jeg har ingen god forklaring på hvorfor ingen av våre ansatte har reagert på lagringsforholdene, men nå skal alt være ryddet og vasket, sier talsmannen for Stabburet AS til VG.