NRK Meny
Normal

Stabæk mest fair-spillende

Stabæk topper foruten serien også fair play-listen, tett fulgt av FFK. Fair play kan gi ekstra lag til UEFA-kvalifiseringen.

Stabæks Daniel Nannskog ( til venstre) blir gratulert av lagkamerater etter 0-1-scoringen.

Vinneren av den hjemmelige fair play-konkurransen deltar i UEFAs fair play-konkurranse, og der ligger det plasser til første kvalifiserende runde til UEFA-cupen 2009/2010 i potten.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Det er Stabæk som leder eliteserien etter 18 spilte serierunder med 38 poeng foran Tromsø (34) og FFK (34).

På fair play-listen fra Norges fotballforbund er topper også Stabæk med FFK på sølvplass etter 17 spilte serieomganger.

RBK er rett bak og Tromsø på fjerdeplass.

Les om definisjonen av fair play

Kan få direkteplass til UEFA-kvalifisering

Daniel Nannskog og Alanzinho

Stabæks spillere leder serien og topper fair play-listen fra NFF.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Vinneren av den hjemmelige fair play-konkurransen deltar nemlig i UEFAs fair play-konkurranse, og der ligger det plasser til første kvalifiserende runde til UEFA-cupen 2009/2010 i potten.

England vant konkurransen for sesongen 2007/2008, og sikret seg et ekstra lag til den første kvalifiseringsrunden i år.

Norge kom på andre plass og fikk dermed anledning til å være med i trekningen av ytterlige to plasser. De gikk til Danmark og Tyskland i år.

- Det var bare ett gult kort som skilte første og andreplass i fjor. Men Norge har en tradisjon for å komme godt ut internasjonalt når det gjelder fair play, og det skal vi være stolte over, sier toppfotballsjef Per Mathias Høgmo i NFF på forbundets nettsider.

Han mener også at lag som spiller fair og fokuserer på det sportslige, lettere vil realisere sitt potensial på fotballbanen

Viktig å delta internasjonalt

rødt kort

Vinneren av UEFAs Fair Play-konkurranse blir automatisk tildelt en plass i første kvalifiserende runde i UEFA-cupen, mens alle øvrige nasjoner som oppnår et gjennomsnitt på minimum 8 poeng, deltar i trekningen om to ledige plasser.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

- Deltagelse i internasjonalt spill er viktig for norsk fotball. Da får klubbene mulighet til å utvikle seg sportslig samtidig som det ligger økonomiske gevinster. Jo flere lag som får sjansen til å matche seg i Europa, desto bedre, mener Høgmo.

Fair play konkurransen baserer seg på at norske landslag og klubblag som spiller europacupkamper i perioden frem til 30. april neste år, samlet oppnår et gjennomsnitt på minimum 8 poeng.

Poengene beregnes ut fra en rekke kriterier, deriblant antall gule/røde kort, respekt overfor dommer og motstander, oppførsel blant trenere og publikum.

Stillingen i Fair Play-konkurransen etter 17 serierunder i Tippeligaen (poengsnitt i parentes):

1. Stabæk (7,987)
2. FFK (7,985)
3. Rosenborg (7,982)
4. Tromsø (7,861)
5. Molde (7,829)
6. Brann (7,764)
7. SIF (7,714)
8. FC Lyn Oslo (7,636)
9. Bodø/Glimt (7,632)
10. Vålerenga (7,602)
11. AAFK (7,588)
12. Viking (7,577)
13. Lillestrøm (7,430)
14. Ham-Kam (7,191)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Er klar for skogbrann

    Brannmannskaper i Østfold er i beredskap hvis skogbrannene i Sverige skulle spre seg over grensen. Det sier vaktleder Per Håkon Lauritzen brannvesenets Øst 110-sentral til Amedia.

  • Forstyrrende oppførsel på legevakt

    En 38-år gammel mann sitter i arresten etter å ha vært aggressiv mot ansatte ved legevakta i Fredrikstad natt til i dag. Han skal ha vært høylydt og kranglete, og ruset på amfetamin.