Stabæk dominerte på Telenor Arena

Stabæk dominerte på Telenor Arena da de tok i mot et Fredrikstad-lag i desperat poengjakt.

FFKs Ardian Gashi og Stabæks Daniel Nannskog i duell

Det så ut til å å gå riktig retning for FFK da de etter 14 minutter tok ledelsen ved Amin Askar.

På samme tid tok også Lyn ledelsen over Lillestrøm, noe som ville hjulpet rødbuksene opp fra nedrykksplassering.

Men Stabæk ble for sterke for rødbuksene, og kampen endte 2-1 til formlaget på Telenor Arena.

Se: Resultater og tabeller fra Eliteserien

Tabber avgjorde

Dette var helt klart ingen stor dag for Fredrikstad-supportere, da kampbildet ble preget av to store personlige feil.

Like før pausen fikk Nannskog en gavepakke på bakre stolpe.

Et langt kast mot Fredrikstadmålet ble stusset videre av Abgar Barsom som feilberegnet totalt. På bakre stolpe var Daniel Nannskog i duell med Pål Andre Czwartek som også hoppet opp for tidlig i duellen, dermed kunne Nannskog sette ballen uhindret i mål.

Og som om ikke det skulle være nok åpnet andre omgang slik den første sluttet.

Pontus Farnerud slo et flott innlegg mellom forsvaret og keeperen, i feltet jaget Nannskog, men Vidar Martinsen kom først på ballen.

Kenny Stamatopoulos i Fredrikstad-målet var på vei ut men Martinsen kom før både han og Nannskog og satt ballen i eget mål.

- Alle trenere snakker om unødvendige mål. Men hvilke baklengsmål er nødvendige? Det første målet så klønete ut og det andre var et selvmål, sa FFKs Tom Nordlie til VG-Nett etter kampen.

Stabæk kontrollerte

Fredrikstad tok tidlig ledelsen ved Amin Askar, etter fint spill fra Hans Erik Ramberg. Men etter gjestenes scoring var det Stabæk som tok over, til tider beleiret de Fredriktads banehalvdel totalt.

Daigo Kobayashi hadde en god dag på jobben i Stabæk-drakten, og midtveis i omgangen smalt han et fra 25-meter i tverrliggeren. Skuddet var bare en av hjemmelagets mange avslutninger.

Midtveis i andre omgang mottok Nannskog ballen på 16-meteren, svensken kippet ballen videre til Berglund, som klinet til på volley og rett i tverrliggeren.

Stabæk hadde flere sjanser til å punktere kampen, til tross for at de eneste målene de fikk var gavepakker fra Fredrikstad-forsvaret.