NRK Meny
Normal

Spyttet, dyttet og skjelte ut politiet

En 28-åring fra Fredrikstad har fått sin åttende dom blant annet for vold og trusler mot politiet.

Fredrikstad tingrett

De siste lovbruddene begikk Fredrikstad-mannen i prøvetiden for en tidligere dom.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Tiltalen bestod av om lag 40 små og store lovbrudd begått de siste to-tre årene.

Fredrikstad tingrett ser mest alvorlig på fem tilfeller av vold og trusler mot offentlige tjenestemenn, to tilfeller av kjøring i rus og trusler og gjentatte brudd på besøksforbud mot mannens far.

Lang rekke voldslovbrudd og trusler

I april i fjor var han ruset og hoppet over gjerdet ved en av Oslo Sporveiers stasjoner. Da han ble nektet å være med T-banen videre, slo han til en konduktør med flat hånd. I august samme år slo han gjentatte ganger til en butikksjef i Fredrikstad som forsøkte å stanse ham fra å stjele. Etter å ha blitt pågrepet, klarte han å få av seg beltet, forskanset seg i cellebilen og truet politiet.

Etter å ha blitt tatt for å ha kjørt motorsykkel i narkorus, avgitt blodprøver og løslatt truet han en NAV-ansatt som ikke ville låne ham telefon. Etterpå kom han i krangel med en person i Fredrikstad sentrum. Det endte med at 28-åringen slo og sparket ham.

I retten tilstod han også trusler mot en politibetjent som pågrep ham etter at han hadde laget bråk i en drosje i Oslo.

I Fredrikstad spyttet han på en politibetjent som pågrep ham, samme dag spyttet han på en annen tjenestemann som hadde ham med til legevakten.

Slapp med 18 måneder

Ifølge dommen har 28-åringen fra Fredrikstad og faren et turbulent forhold. Sønnen er ilagt besøk og kontaktforbud. Fredrikstad tingrett har funnet ham skyldig i gjentatte brudd på dette og for å ha truet med å skyte faren og skjære ham opp i småbiter.

Mannen har sju dommer fra 2006 til 2013. Deler av den siste dommen, fra Borgarting lagmannsrett, var betinget. De nye lovbruddene har han begått i prøvetiden.

Utgangspunktet for straffeutmålingen er to år fengsel. Siden 28-åringen har tilstått de fleste forholdene og dermed gjort rettsbehandlingen raskere, kom Fredrikstad tingrett til at passende straff er ubetinget fengsel i ett år og seks måneder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykken er på Rolvsøyveien

    Frontkollisjonen på Rolvsøy har skjedd på Rolvsøyveien, melder politiet. To personer er lettere skadet. Tre biler er involvert i ulykken. Det er omkjøring om Dikeveien og lange køer i området.

  • Front mot front på Rolvsøy

    To personer er lettere skadet etter en front mot front ulykke i Dikeveien på Rolvsøy i Fredrikstad. Det er trafikale problemer på stedet, melder politiet.