NRK Meny
Normal

Sprinteren skal satse langt

Jens Arne Svartedal vant verdenscupen i sprint sammenlagt. Men neste år skal han kjempe om medaljene på lengre distanser.

Jens Arne Svartedal
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Mange har trodd at denne sesongen var Trøsken-løperens siste, men Østfolds beste skiløper gjennom tidene går for en ny sesong.

Og da er det altså ikke sprint han skal satse på.

Skal satse hardt

- Jeg er fornøyd med at jeg har vært så god i sprint i år. Det har gått over all forventning og jeg er veldig stolt over det. Men neste år skal jeg komme tilbake igjen og gjøre det bra på vanlige distanser, lover verdenscupvinneren fra Sarpsborg.

Han innrømmer imidlertid at sprinten har reddet ham denne vinteren.

- Ja, absolutt. For sprint er bare noe jeg driver med for å finansiere satsinga mi på lengre løp, sier Svartedal til NRK og ler.

Og neste år skal han satse hardt på de lengre distansene.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber om tips etter flere innbrudd

    Politiet i Sarpsborg ber om tips etter en rekke innbrudd over et kort tidsrom. Det skriver sa.no. Fire av fem innbrudd skjedde i boliger og næringseiendommer på Varteig og Ise lørdag og søndag.

  • Søkte ly på Struten fyr

    Politiet i Fredrikstad avhører i dag to menn som hever de måtte bryte seg inn på Struten fyr i går kveld for å søke ly. En politipatrulje rykket ut til fyret etter at alarmen gikk. Politiet leter også etter en svart gummibåt med påhengsmotor som de to sier de mistet kontrollen over. Så langt er ikke de to mistenkt for noen lovbrudd, opplyser krimsjef Rune Albertsen i Fredrikstad.

    Video Ferie på Struten fyr
    Foto: Nyhetsspiller