NRK Meny
Normal

Sprikende forklaringer etter elektrosjokk-angrep

Etterforskningen av fem personer siktet for grov kroppskrenkelse i Halden vil ta tid. Det sier krimsjef Mona Bergseth.

Politistasjon Halden

Sprikende forklaringer er en av grunnene til at det tar tid å vinne ut hva som skjedde i Marcus Thranes gate natt til 4. august.

Foto: Rainer Prang / NRK

Natt til 4. august ble fem personer pågrepet i Halden kort tid etter midnatt. Fire menn og en kvinne hadde brutt seg inn i en bolig i Marcus Thranes gate. Beboeren ble skutt med et elektrosjokk-våpen. Våpenet ble beslaglagt, offeret slapp unna uten fysiske skader og de fem andre er siktet for grov kroppskrenkelse.

Ingen av dem er fengslet, og de ble løslatt etter avhør, opplyser krimsjef Mona Bergseth i Halden. Etterforskningen nå fokuserer på å undersøke de tekniske funnene, men de involverte kan bli kalt inn til nye avhør.

Tre av mennene og kvinnen er i 20-årene. Det samme er den fornærmede. Femtemann er i 30-årene. Bare offeret har en kjent boligadresse i Halden. De fem siktede har tilhold andre steder på Østlandet. Alle de involverte er norske statsborgere. Det er så langt ikke kjent om noen av dem er tidligere straffet.

– Jeg ønsker ikke å gå i detaljer, sier Bergseth.

Erkjenner ikke straffskyld

Hva som skjedde, og foranledningen til det, er ikke klarlagt enda. De siktede har avgitt litt sprikende forklaringer, opplyser Bergseth. Men politiet har en formening om at dette er snakk om et oppgjør i en eller annen form. De siktede er i større eller mindre grad knyttet til et kriminelt miljø politiet kjenner til, sier krimsjefen.

– Ingen av dem har erkjent straffskyld.

Advokat Thomas Øiseth representerer en av de siktede mennene, men har så langt ikke fått alle papirer knyttet til saken. Derfor kan han så langt ikke kommentere saken utover det å bekrefte at hans klient ikke erkjenner straffskyld for siktelsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stortingspolitiker frikjent

    Tage Pettersen er frikjent av lagmannsretten. Stortingspolitikeren ble saksøkt av Niels J. Wiig for ærekrenkelser mens han var ordfører i Moss. Grunnen var at kommunen anmeldte Wiig for grovt underslag etter en konkurs og sendte ut en pressemelding om dette. Politiet har senere henlagt saken mot Wiig, men han nådde likevel ikke opp i søksmålet mo den tidligere ordføreren. Også søksmålet mot Even Rønvik ble avvist av lagmannsretten.

  • Ung midtstopper klar for Sarpsborg

    Sarpsborg 08 har i dag signert midtstopper Bjørn Inge Utvik fra Sogndal på en treårskontrakt. Det forteller klubben i en pressemelding. Utvik er bare 21 år gammel, men har likevel god erfaring med nærmere 70 kamper på øverste nivå i Norge.

    Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
    Foto: Sarpsborg 08