NRK Meny
Normal

Spøker det på Fredrikstad stadion?

Norske spøkelsesjegere har undersøkt merkelige hendelser på Fredrikstad stadion.

Video Spøkelse på stadion

Det har i lang tid gått rykter om spøkelser på Fredrikstad Stadion.

Merkelige ting skjer til stadighet og for de ansatte er det ingen tvil. Overnaturlige krefter har inntatt stadion.

– Jeg er ofte her før kampene og stresser med å gjøre klar barene. Flere ganger har jeg opplevd å bli spent ben på i gangene, slik at jeg nesten går på snørra. Det er akkurat som om jeg blir bedt om å roe meg ned, forteller barkeeper Heidi Kallasten til NRK.no.

LES OGSÅ:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Spøkelse på Fredrikstad Stadion

Den norske spøkelsesjeger-gruppen Norwegian Ghost Hunters i aksjon på stadion.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

– Det skjer ting her

Ryktene om de snåle hendelsene i Fredrikstad nådde etterhvert Geir Ole Christiansen, leder av den norske spøkelsesjeger-gruppen Norwegian Ghost Hunters.

Noen måneder senere rigga de seg til på stadion for å finne ut om det spøker eller ikke. I går la gruppen frem resultatene av sine undersøkelser.

– Det skjer ting her. Det er vi alle enige om, slår Christiansen fast.

Gruppa har hørt mange rare lyder, opplevd merkelige temperaturendringer og sett en lommelykt slå seg av og på på et uforklarelig vis.

SE VIDEO ØVERST I ARTIKKELEN!

– Vi kommuniserte med et spøkelse og fikk svar i form av at lommelykta slo seg av og på, forteller spøkelsesjeger Kristoffer Grovan.

Rapporten gjorde sterkt inntrykk på mediesjef i FFK, Thomas Torjusen, som selv har oppleved snåle ting på stadion. Men til tross for gruppas oppdagelser, planlegger han ingen Stadion-exorsisme i framitda.

– Så plagsomt er det ikke den uinviterte «gjesten», sier han.

Spøkelse på Fredrikstad stadion

Gruppa har hørt mange rare lyder, opplevd merkelige temperaturendringer og sett en lommelykt slå seg av og på på et uforklarelig vis.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stenger E18 i én retning

    En strekning av E18 fra Trollbergtjern til Ørje ble i formiddag stengt i retning Sverige. Omkjøring skiltes via fylkesvei 128. Problemer med steinsprut er årsak til at veien blir stengt. Store steiner har løsnet fra rumlefeltet midt i veien og ført til skader på flere biler.

  • NSB mangler personell

    Ti prosent av NSBs tog på Østlandet er nå enten innstilt, kjører med stengte vogner eller med færre vogner enn normalt, skriver Aftenposten. Årsaken er at NSB mangler personell. Konsernsjef I NSB Geir Isaksen sier til Aftenposten at de har kvittet seg med for mange ansatte.