NRK Meny
Normal

– Det er ikke gitt hvem som blir ordfører på Hvaler

Stortingsrepresentant Bengt Morten Wenstøb (H) tror ikke det er gitt at Eivind Norman Borge (Frp) får fire nye år som ordfører på Hvaler.

NRK Østfolds valgstudio

Stortingsrepresentantene Bengt Morten Wenstøb og Svein Roald Hansen kommenterer Østfold-valget hos NRK Østfold.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Valglogo

– Det som kan være utfordrende på Hvaler er ordførerspørsmålet. Man har Eivind Norman Borge og man har Kim-Erik Ballovarre. Spørsmålet er hvem som går seirende ut til slutt. Kortstokken skal deles ut på nytt, og her kan det komme endringer. Det er ikke gitt hvem som blir ordfører på Hvaler, bortsett fra at det blir borgerlig, sa Wenstøb i NRK Østfolds valgstudio mandag kveld.

Eivind Norman Borge

Eivind Norman Borge var ordfører på Hvaler da han våknet mandag morgen. Fortsetter han som ordfører også fremover?

Foto: Anette Torjusen/NRK

Da kommenterte han tallene som viser at Frp ikke lenger er det største partiet på øykommunen.

Arbeiderpartiet er nå det største partiet med 30,7 prosent av stemmene. Frp følger med 29,3 prosent og Høyre er tredje størst med sine 22,1 prosent.

Tallene betyr at Ap har sju mandater, Frp har seks, mens Høyre har fem.

– Ap er riktignok størst, men det ser ut som at Frp og Høyre har flertallet med sine 11 mandater. Holder de fast ved konstellasjonene, så kan det se ut som at det er de som styrer videre, sier stortingsrepresentant Svein Roald Hansen fra Arbeiderpartiet.

Kan ikke love samarbeid med Frp

Heller ikke Kim-Erik Ballovarre kunne gi et klart svar på hvem som er Hvalers ordfører de kommende fire årene mandag kveld.

– Vi har hatt et samarbeid med Frp i starten av denne perioden, men noen omstendigheter gjorde at Frp trakk seg. Nå skal vi ha et møte og snakke sammen og se hvilken vei vi velger videre. Mest sannsynlig blir det samarbeid med Frp, men jeg kan ikke love noe.

Vil Ap få innflytelse?

– Ja, det er klart, Ap er det største partiet og MDG er nye, det blir spennende å se hva de kan komme med. Om de får mer innflytelse vet jeg ikke, men det blir kanskje samarbeid fra sak til sak, avslutter Ballovarre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokka 22:55.
  • 60 klager på Sykehuset Østfold

    I løpet av fire måneder har Sykehuset Østfold fått 60 klager på behandling, skriver VG. Dårlig behandling, korridorpasienter og neglisjering er innholdet i noen av klagene. Pasientombudet er bekymret over tilstanden.