NRK Meny
Normal

Brattset fra Sarpsborg håper på OL-plass

Kampen om en plass i den norske OL-troppen i håndball tilspisser seg. Kari Brattset fra Sarpsborg gleder seg til tøffe tak under den kommende treningssamlingen i Algarve.

Kari Brattset

Kari Brattset øyner mulighet for spill for Norge i Rio-OL. Det blir tøffe tak framover.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Søndag om to uker blir den norske håndballtroppen til OL presentert. Thorir Hergeirsson har et luksusproblem med for mange gode spillere på alle plasser, og noen av VM-heltene må trolig se OL hjemmefra.

Norges kanskje beste strekspiller Heidi Løke har problemer med hælen, men blir ventelig klar til Rio i august.

Sarping til OL?

25-åringen Kari Brattset fra Varteig har spilt bare seks landskamper, men har meldt seg på i kampen om en OL-plass. VM-spilleren Pernille Wibe har også meldt seg skadefri og er med på treningssamlingen i Portugal.

– Jeg må konsentrere meg om meg selv, men Heidi blir nok klar til OL, sier Brattset om sine sjanser til Rio-tur.

25-åringen fra Sarpsborg la i hvert fall inn en solid søknad under EM-kvalifiseringskampene som ble avsluttet med 36-19 over Litauen lørdag.

En av dem som har latt seg imponere over Brattset er TV2s håndballekspert og tidligere landslagsspiller Randi Gustad:

Laster Twitter-innhold

Ut med skade

Nå gjelder det å imponere Hergeirsson også under oppholdet i Portugal.

– Jeg synes det løsnet litt for meg mot Litauen, og det var gøy, sa Brattset, som sto for fem scoringer i Spektrum lørdag kveld.

Hun måtte derimot gi seg midtveis i annen omgang etter å ha sklidd og fått en liten vridning i kneet.

– Det går greit. Det var nok ingen stor greie, sa Brattset.

Brattset har vært Glassverkets storscorer i årets eliteserie, men skifter beite og har meldt overgang til Vipers Kristiansand neste sesong.

Ved siden av de 16 spillerne som var med i EM.-kvalifiseringskampene, tilslutter også søstrene Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Betina Riegelhuth, Pernille Wibe, Stine Skogrand og målvakten Kari Grimsbøs seg til troppen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brann i container

    Halden brannvesen har rykket ut til en brann i en container i Bjørnstadgata i Tistedal.

  • Tiltalt for at Fredrikstadmann døde

    To menn er tiltalt i forbindelse med at en Fredrikstad-mann døde i Bergen i fjor sommer, skriver Bergensavisen. De to er tiltalt for å forlatt mannen i hjelpeløs tilstand i en leilighet. Begge nekter straffskyld. – Min klient visste ikke at den nå avdøde var hjelpeløs. I så fall ville han aldri ha forlatt ham, sier en av forsvarerne, advokat Jannicke Keller-Fløystad, til Bergens Tidende.