NRK Meny
Normal

Brattset fra Sarpsborg håper på OL-plass

Kampen om en plass i den norske OL-troppen i håndball tilspisser seg. Kari Brattset fra Sarpsborg gleder seg til tøffe tak under den kommende treningssamlingen i Algarve.

Kari Brattset

Kari Brattset øyner mulighet for spill for Norge i Rio-OL. Det blir tøffe tak framover.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Søndag om to uker blir den norske håndballtroppen til OL presentert. Thorir Hergeirsson har et luksusproblem med for mange gode spillere på alle plasser, og noen av VM-heltene må trolig se OL hjemmefra.

Norges kanskje beste strekspiller Heidi Løke har problemer med hælen, men blir ventelig klar til Rio i august.

Sarping til OL?

25-åringen Kari Brattset fra Varteig har spilt bare seks landskamper, men har meldt seg på i kampen om en OL-plass. VM-spilleren Pernille Wibe har også meldt seg skadefri og er med på treningssamlingen i Portugal.

– Jeg må konsentrere meg om meg selv, men Heidi blir nok klar til OL, sier Brattset om sine sjanser til Rio-tur.

25-åringen fra Sarpsborg la i hvert fall inn en solid søknad under EM-kvalifiseringskampene som ble avsluttet med 36-19 over Litauen lørdag.

En av dem som har latt seg imponere over Brattset er TV2s håndballekspert og tidligere landslagsspiller Randi Gustad:

Laster Twitter-innhold

Ut med skade

Nå gjelder det å imponere Hergeirsson også under oppholdet i Portugal.

– Jeg synes det løsnet litt for meg mot Litauen, og det var gøy, sa Brattset, som sto for fem scoringer i Spektrum lørdag kveld.

Hun måtte derimot gi seg midtveis i annen omgang etter å ha sklidd og fått en liten vridning i kneet.

– Det går greit. Det var nok ingen stor greie, sa Brattset.

Brattset har vært Glassverkets storscorer i årets eliteserie, men skifter beite og har meldt overgang til Vipers Kristiansand neste sesong.

Ved siden av de 16 spillerne som var med i EM.-kvalifiseringskampene, tilslutter også søstrene Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Betina Riegelhuth, Pernille Wibe, Stine Skogrand og målvakten Kari Grimsbøs seg til troppen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.