NRK Meny
Normal

Brattset fra Sarpsborg håper på OL-plass

Kampen om en plass i den norske OL-troppen i håndball tilspisser seg. Kari Brattset fra Sarpsborg gleder seg til tøffe tak under den kommende treningssamlingen i Algarve.

Kari Brattset

Kari Brattset øyner mulighet for spill for Norge i Rio-OL. Det blir tøffe tak framover.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Søndag om to uker blir den norske håndballtroppen til OL presentert. Thorir Hergeirsson har et luksusproblem med for mange gode spillere på alle plasser, og noen av VM-heltene må trolig se OL hjemmefra.

Norges kanskje beste strekspiller Heidi Løke har problemer med hælen, men blir ventelig klar til Rio i august.

Sarping til OL?

25-åringen Kari Brattset fra Varteig har spilt bare seks landskamper, men har meldt seg på i kampen om en OL-plass. VM-spilleren Pernille Wibe har også meldt seg skadefri og er med på treningssamlingen i Portugal.

– Jeg må konsentrere meg om meg selv, men Heidi blir nok klar til OL, sier Brattset om sine sjanser til Rio-tur.

25-åringen fra Sarpsborg la i hvert fall inn en solid søknad under EM-kvalifiseringskampene som ble avsluttet med 36-19 over Litauen lørdag.

En av dem som har latt seg imponere over Brattset er TV2s håndballekspert og tidligere landslagsspiller Randi Gustad:

Laster Twitter-innhold

Ut med skade

Nå gjelder det å imponere Hergeirsson også under oppholdet i Portugal.

– Jeg synes det løsnet litt for meg mot Litauen, og det var gøy, sa Brattset, som sto for fem scoringer i Spektrum lørdag kveld.

Hun måtte derimot gi seg midtveis i annen omgang etter å ha sklidd og fått en liten vridning i kneet.

– Det går greit. Det var nok ingen stor greie, sa Brattset.

Brattset har vært Glassverkets storscorer i årets eliteserie, men skifter beite og har meldt overgang til Vipers Kristiansand neste sesong.

Ved siden av de 16 spillerne som var med i EM.-kvalifiseringskampene, tilslutter også søstrene Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Betina Riegelhuth, Pernille Wibe, Stine Skogrand og målvakten Kari Grimsbøs seg til troppen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tage Pettersen i retten

    I dag må stortingsreprersentant Tage Pettersen fra Moss møte i Borgarting lagmansrett. Han er stevnet for krav om erstatning for ærekrenkelser. Det er den tidligere lederen av Visit Moss som krever Pettersen og advokat Even Rønvik for erstatning etter pressemeldingen de sendte ut i forbindelse med avvikling av Visit Moss. Da saken var oppe i tingretten ble begge frikjent.

    Tage Pettersen går fra ordførerjobb i Moss til Stortinget
    Foto: NRK
  • Avsluttet aksjon i Mysen

    Politiet har avsluttet den væpnede aksjonen i Mysen. Det skriver VG. Aksjonen kom som følge av en skyteepisode på et utested i Askim. Politiet har ikke pågrepet noen, og går nå over til vanlig etterforskning.