NRK Meny
Normal

Speilblanke veier på Østlandet

Vegtrafikksentralen advarte mot svært glatte veier på hele Østlandet i morgentimene torsdag.

Trafikkulykke i Sarpsborg

Politiet i Østfold har vært ute på mange trafikkuhell torsdag morgen. Her fra Kalnes i Sarpsborg.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

Alle mannskaper var i morges ute for å bistå på glatta, opplyste Vegtrafikksentralen Øst i 07-tiden.

– Det er svært glatt i dag. Vi strør og salter på veiene, men vi ber folk om å ta det med ro og kjøre etter forholdene – det er veldig viktig i dag, sier Gun Åserudhagen ved Statens vegvesen øst.

Heldigvis ble det ikke meldt om alvorlige ulykker, og trafikken fløt greit til tross for glatte veibaner.

– Det er ikke den største trafikken i dag, det blir nok slik det var i går. Mange har nok dratt på ferie allerede, sier Åserudhagen.

Trafikkulykke i Kalnesbrekka

Denne personbilen ble stående utenfor veibanen etter å ha kollidert med en buss i Kalnesbrekka på Grålum.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

Politiet i Østfold melder at det er svært glatt på samtlige veier i fylket, og de ber bilister om å kjøre forsiktig.

– Både på Veum, E6, Degernes og Våler er det folk som har kjørt av veien. Det har vært så mye at vi har hatt problemer med å informere om alle avkjøringene, sier operasjonsleder Ingar Signebøen til Fredriksstad Blad.

Også politiet i Follo melder om glatte kjøreforhold på Østlandet og oppfordrer bilister til å kjøre pent og etter forholdene, og det samme gjelder i Telemark.

Laster Twitter-innhold

Har sendt ut OBS-varsel

Også været utover dagen torsdag kan føre til vanskelige kjøreforhold. Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for fjellet i Sør-Norge.

Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark: Onsdag og torsdag vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge pga. vind, snø og snøfokk.

Helgeland, Saltfjellet, Salten og Ofoten: Torsdag stedvis vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene på grunn av sterk vind, snø og snøfokk.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Gratis buss og tog for russen

  Østfoldrussen får gratis kollektivtransport i russetiden. Østfold fylkeskommune viderefører tilbudet om gratis buss og tog innenfor fylkesgrensa for russen. Målet er en mer trafikksikker russetid og samtidig gi russen gode kollektivvaner. Tilbudet gjelder fra 18 april til 18 mai.

  Russ på Fredriksten
  Foto: Sebastian Nordli/NRK
 • Ønsket å være synlige, ble svindlet

  Det var et ønske fra enkelte avdelinger i Teknisk etat i Halden kommune om å være synlige for befolkningen, som ledet kommunen inn i svindelen til Det Norske Kartselskapet. Det forteller lederen for Kommunikasjon og service, Martin Vik. Det Norske Kartselskapet skal ha svindlet 600 000 kroner fra kommunen mellom 2012 og 2013.

  Halden kommune
  Foto: Trond Øyvind Karterud / NRK