Speiderhytte ved Børtevann brant ned

En speiderhytte ved Børtevann i Sarpsborg brant i formiddag ned til grunnen. Speidergruppa frykter at brannen kan ha vært påsatt.

Speiderhytte i full fyr

Ifølge politiet er hytta i ferd med å brenne ned til grunnen.

Foto: Odd Skjerdal/NRK

Politiet i Østfold bekreftet i 08.30-tiden onsdag morgen at hytta sto i full fyr.

– Hytta var overtent da nødetatene kom til stedet. Den har nå brent ned til grunnen, men vi vet foreløpig ikke årsaken til brannen. Krimteknikere skal undersøke branntomta når det har blitt kaldt nok, sier Østfold-politiets operasjonsleder til NRK.

Fant gjenstander utenfor

Brann i speiderhytte

Det er kraftig røyk fra speiderhytta, som ligger i skogen ved Børtevann.

Foto: Beate Grøndahl/NRK

Ifølge politiet var det ingen personer inne i hytta da nødetatene kom til stedet. Ifølge krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet ble det funnet flere gjenstander på utsiden.

– Men vi kan foreløpig ikke si noe om disse gjenstandene tilhører speidergruppa, sier Andersen, som fortalte at politiet gjennomførte søk med hund på stedet.

Det er Kjølberg speidergruppe som eide hytta ved Børtevann. Vidar Martinsen i hyttestyret sier til Fredriksstad Blad at speiderne nylig feiret hytta sitt 20-årsjubileum.

– Det er ting som tyder på innbrudd og ildspåsettelse, uten at jeg skal konkludere med noe som helst. Det gjør i tilfelle saken enda mer tragisk, sier han.

Brant i kafé

Brannvesenet hadde en periode problemer med vanntilførsel. De fikk kontroll over brannen, men ved bytte av tankbil blusset det opp igjen.

– De har nå tømt to tankbiler. Ifølge politiets innsatsleder vurderes det fortløpende om brannvesenet skal hente mer vann eller om de skal foreta en kontrollert nedbrenning av hytta, sa NRKs reporter Beate Grøndahl i 10-tiden.

Speiderhytta ligger få meter unna Børtevann Café, der det var et branntilløp tidligere denne måneden.

Politiet utelukket ikke at brannen i kafeen var påsatt, men ifølge Sarpsborg Arbeiderblad leter politiet fremdeles etter årsaken til kafébrannen.