NRK Meny
Normal

Tour of Norway-speaker ankom hjembyen i helikopter

Stramt tidsskjema for «stemmen i Kollen» under andre etappe av Norges største sykkelritt.

Kjell Erik Kristiansen, også kjent som «stemmen i Kollen», blir flydd rundt i helikopter for å være speaker under sykkelrittet Tour of Norway.

Tour of Norway

Folk har begynt å møte opp i Mysen for å få med seg sykkelrittet.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Andre etappe av rittet startet i Drøbak rundt klokka 13:20 i dag, og Kristiansen ble deretter fløyet videre til hjembyen Eidsberg.

– Det eneste muligheten var å fly, ellers hadde jeg ikke rukket å være her. Egentlig er jeg bare på start og mål, forteller Kristiansen til NRK.no.

– Det er veldig artig å være på hjemmebane, legger han til.

Ordfører i Eidsberg, Erik Unaas, smilte fra øre til øre under arrangementet. Flere tusen mennesker hadde møtt opp for å få med seg begivenheten.

– Det har vært veldig bra oppmøte. Dette setter kommunen og regionen vår på kartet, sa Unaas til NRK.no etter at rytterne hadde passert.

(Artikkelen fortsetter under)

Tour of Norway

Speaker Kjell Erik Kristiansen sammen med Eidsberg-ordfører Erik Unaas.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Stramt tidsskjema

Senere i dag blir speaker Kristiansen flydd til Sarpsborg, der etappen avsluttes med målgang cirka klokka 18:10 i kveld.

– Jeg håper vi rekker å være der i tide, for jeg skal kommentere storskjermproduksjon fra de siste to timene, ler den erfarne speakeren.

Kent Pedersen og Christian Hole

Kent Pedersen og Christian Hole var på plass i Eidsberg for å få med seg bakkespurten.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Norges største sykkelritt setter preg på Østfold i dag. Rittet går gjennom en rekke Østfold-byer, og det er forventet folkefest og mye publikum.

Christian Hole er blant dem som følger ivrig med på rittet. Han fikk med seg starten i Drøbak, og kjørte deretter videre til Eidsberg for å se bakkespurten.

– Det er gøy å følge med når de først er i Norge, men jeg kommer ikke til å kjøre videre til Sarpsborg. Det får jeg få med meg på TV, ler han.

Østfold-trafikken blir påvirket hele torsdagen. Hvordan kan du lese her. NRK.no kommer tilbake med mer fra Tour of Norway utover dagen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Økt bemanning ved passkontoret

    Politiet øker bemanningen ved passkontoret i Råde for å få bukt med køen. Driftsenhetsleder for Felles forvaltningsenhet i Østfold-politiet, Heidi Vinsrud, sier til Sarpsborg Arbeiderblad at en medarbeider allerede er på plass og ytterligere tre til kommer i begynnelsen av mars. Men det vil fortsatt ta noe tid før det blir lagt ut flere ledige timer til å bestille pass.

  • Åtteåring funnet i god behold

    Den åtte år gamle jenta som torsdag kveld ble meldt savnet i Halden i Østfold, er funnet i god behold. Jenta sov hos en venninne, melder politiet.