Sparta var overlegne på hjemmebane

Det endte med en knusende 9–0 seier til Sparta over Tønsberg i kveldens seriekamp.

Dion Knelsen

Dion Knelsen scoret ett mål for Sparta hjemme mot Tønsberg i kveld. Her fra en kamp mot Stavanger forrige sesong.

Hjemmelaget var overlegne i alle faser av spillet og vant fullt fortjent 9–0 over Tønsberg i Sparta Amdi, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Sarpingene vant også skuddstatistikken 41–21. Etter seieren over vestfoldingene ligger Sparta på fjerdeplass i serien – to poeng bak Lillehammer på tredje.

Andreas Stene åpnet scoringsballet for hjemmelaget 3.54 ut i første periode. Senere fulgte Magnus Lindahl og Michael Forney opp med hvert sitt mål før den første pausen.

I midtperioden økte Sparta sin ledelse til 7–0 etter mål av Jens Hellgren, Michael Forney, Mats Weberg og Magnus Lindahl.

15.48 ut i den tredje og siste perioden økte Dion Knelsen til 8–0. Tønsberg valgte å ta ut keeperen kort tid før sluttsignalet, og Mats Weberg var treffsikker fra egen halvdel da han fastsatte sluttresultatet til 9–0 tre sekunder før slutt.

1.894 tilskuere hadde funnet veien til Sparta Amfi. I den andre kampen som ble spilt i den 40. serierunden i kveld vant Frisk Asker 4–1 over Rosenborg (3-0, 1-0, 0-1).