NRK Meny
Normal

Sparta troner øverst

Topper tabellen etter tremålsseier over Stavanger.

Sparta - Stavanger 11.12.07
Foto: Trond Johnsen / NRK

Sparta troner nå øverst på tabellen i eliteserien i ishockey etter at de tirsdag kveld vant 3-0 over Stavanger i Sparta Amfi.

Sparta lå på delt førsteplass på tabellen før kampen mot Stavanger, men kunne altså rykke fra Vålerenga etter at Oslo-laget gikk på et overraskende tap mot bunnlaget Trondheim.

Trondheim vant kampen 3-2 etter straffeslagkonkurranse.

Dermed ligger Sparta på toppen av tabellen, to poeng foran Vålerenga.

Pangåpning

Sparta Warriors-supportere jubler i Sparta Afmi.

Sparta Warriors-supportere har god grunn til å juble.

Foto: Espen Evensen / NRK

Det ble en pangåpning for ishockeylaget fra Sarpsborg. Jakub Kraus tok ledelsen for Sparta ti minutter ut i første periode. To minutter senere la Spartas Juraj Durco på til 2-0.

Enda verre ble det for de tilreisende siddisene da svenske Mikael Mattson satte pucken bak Stavanger-keeper Bengt Höglund, og sørget for 3-0 ledelse etter 15 spilte minutter av første periode.

Det ble ingen flere mål i kampen, som dermed endte 3-0 i Spartas favør.

Spartas keeper Matthew Yeats fikk prisen som beste spiller.

Stjernen tapte

Det var et svært redusert Stjernen som møtte Furuset til dyst i Furuset Forum tirsdag kveld. Ishockeylaget fra Fredrikstad er forfulgt av skader, og hadde ifølge Fredriksstad Blad kun 12 disponible spillere før kampen mot Furuset.

Kampen fikk den verst tenkelige starten for Stjernen. Allerede etter 5 minutter tok Furuset ledelsen ved Teemu Kuusisto. Et drøyt minutt senere scoret Kuusisto nok et mål, og like etterpå la Furusets Aki Tuominen på til 3-0.

Sju minutter ut i første periode sto det dermed 3-0 til Furuset.

Mot slutten av første periode reduserte Stjernens Chris Grøtvedt til 3-1. Det hjalp imidlertid lite. I slutten av tredje periode punkterte Furuset kampen idet Pete Suonpää satte inn Oslo-lagets fjerde mål for kvelden. Kampen endte 4-1.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkulykke i Rygge

    Alle nødetatene er på vei til en trafikkulykke på E6 i Rygge. Ulykken skal ha skjedd i nordgående retning, opplyser politiet på Twitter.

  • Gressbrann i Rakkestad

    Brannvesenet har rykket ut til en gressbrann i Ørneveien i Rakkestad. Øst 110-sentral skriver samtidig på Twitter at de minner om totalforbudet mot bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark.