NRK Meny
Normal

Sparta trekker seg ikke fra fotballsamarbeid

Sparta trekker seg ikke fra fotballsamarbeidet i Sarpsborg, men fortsatt mener medlemmene at navnebyttet er et avtalebrudd.

SFK Sparta logo

SFK Sparta

Foto: SFK Sparta

Det skriver Sparta i en pressemelding sent mandag kveld.

- Navnet skal være SFK Sparta

I.L. Sparta har engasjert advokat Gunnar Martin Kjenner i navnestriden om samarbeidsklubben i fotball.

- Hvis det blir et annet navn er det brudd på den avtalen partene har gjort. Navnet skal være SFK Sparta, sier Gunnar Martin Kjenner til NRK.

Sparta trekker seg ikke fra samarbeidsklubben, men vil ikke ha navnet "Sarpsborg Sparta" som Østfold Idrettskrets har bestemt.

Avtalebrudd

Styrene i FK Sparta Sarpsgborg Ungdom og IL Sparta Sarpsborg inviterte mandag kveld til medlemsmøte hvor navneproblemet ble diskutert.

I forkant fryktet man at Sparta skulle trekke seg fra hele samarbeidet, men det skjedde altså ikke mandag kveld.

Saken er unektelig en varm potet i Sarpsborg. Pressen ble kastet på dør og styrene har blitt enige om at ingen skal uttale seg til media bortsett fra advokat Gunnar-Martin Kjenner, som skal megle i navnekonflikten. Han var imidlertid heller ikke tilgjengelig for kommentar etter møtet i Sarpsborg.

- Jeg kan bekrefte det som står i pressemeldingen. Utover det er det ingen av oss som uttaler seg til media, sier leder Robert Nilsen i Sparta til NRK mandag kveld.

Men i pressemeldingen skrives det imidlertid:

 • IL Sparta Sarpsborg har protestert mot bruk av navnet ”Sarpsborg Sparta Fotballklubb” på grunn av navneprosessen og navnelikhet med vårt eget Fotballklubben Sparta Sarpsborg Ungdom. (Navnet FK Sparta Sarpsborg vil bli tatt tilbake til klubben i henhold til punkt 8 i avtalen).
 • Vi oppfatter det som avtalebrudd i forhold til klubbnavnet i den nye samarbeidsklubben i henhold til punkt 9 i avtalen av 11. oktober 2007: ”Den nye satsningklubben skal hete SFK Sparta”.

Engasjert advokat

Videre skriver leder av FK Sparta Sarpsborg Ungdom, Tom Slyngenborg og IL Sparta Sarpsborg Robert Nilsen i pressemeldingen:

- IL Sparta Sarpsborg forholder seg lojalt til avtalen av 11. oktober 2007 med navnet ”SFK Sparta”, dog også med en tilføyelse av FK. Utover dette ønsker allianseidrettslaget råderett over egen merkevare.

- Styrene har engasjert jurist Gunnar-Martin Kjenner i sakenes anledning, i første omgang med en henvendelse av i dag til Østfold Idrettskrets (ØIK). Han uttaler seg heretter på vegne av styrene i disse sakene.

- Fra FK Sparta Sarpsborg Ungdom understrekes det at vi fremdeles er medlem av SAMS, en eventuell utmeldelse var ikke tema for kveldens møte, og er heller ikke et tema per dags dato.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Sjekk snøen før du dumper den

  Regler for forurensing gjelder også for dumping av snø, sier miljøverndirektør hos Fylkesmannen, Karsten Butenschøn. Skal du forurense må du søke tillatelse – eller forsikre deg om at den snøen du måker ikke inneholder søppel eller farlige stoffer.

  Snømåking (Illustrasjonsbilde)
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Brannøvelse i Rakkestad

  Rakkestad Brannvesen skal ha øvelse i Nærbyveien i dag lørdag. Det kan bli synlige flammer og røyk i forbindelse med denne øvelsen.