– Dette er ren fiasko

De regjerende serie- og NM-mesterne, Sparta Warriors, startet sesongen med tap borte mot Frisk Asker.

Tommy Kristiansen, Sparta Warriors

Tommy Kristiansen fikk et mål annullert mot slutten av den tredje perioden.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Mange er spente på hvordan Sparta vil klare seg i årets seriespill, etter at de mistet flere viktige spillere i løpet av sommeren.

Blant annet har landslagssjef, Roy Johansen tippet fjorårets seriemestere på en fjerdeplass.

Og laget fra «Hockeytown» viste i dag at de kan få det tøft uten profiler som Jonas Elofsson, Mat Robinson og Drew Fata, som alle har forsvunnet fra klubben.

Slapp inn mål i overtall

Etter en målløs og svak første periode var det hjemmelagets spillere som tok ansvar 15.27 ut i midtperioden.

En Sparta-spiller driblet inn i egen sone og mistet pucken til Frisk Asker. Det utnyttet hjemmelaget til det fulle og Petter Kristiansen kunne sikre en 1–0 ledelse i undertall.

– Det blir ikke helt som vi vil. Vi starter helt greit, men slipper inn et altfor enkelt mål, og vi er ikke villige til å ta kampen. Det er mulig vi mangler litt selvtillit, sier trener Peter Johansson til sa.no sin nettradio.

I den tredje perioden viste gjestene tegn til gammel storhet da Eric Olimb omsatte en pasning fra Brandon Buck i mål, etter bare 47 sekunder.

Tommy Kristiansen puttet også pucken i mål for Sparta like før slutt, men dommer Owe Lutke valgte å annullere målet. Sparta hadde også flere store sjanser mot slutten, men Espen Johansen stod som en levende vegg i Frisk Asker-målet.

Tapte kampen på slutten

Men det holdt ikke helt inn for Sparta, for 2.36 før sluttsignalet gikk i Askerhallen scoret nemlig Frisk Asker igjen, ved Oskar Nilsson. Og minuttet etter fastsatte Erik Follestad Johansen sluttresultatet til 3–1 for hjemmelaget.

Petter Witnes ble kåret til Spartas beste spiller, men det var en svært liten trøst for sarpingen.

– Jeg hørte at jeg ble kåret til Spartas beste, men det er vel kanskje mer riktig med minst dårlige på en dag som denne. Jeg liker ikke å finne på unnskyldninger når det ikke finnes noen, dette var rett og slett for dårlig.

Witnes passer også på å sende en melding til de spillerne og supporterne som tror at Sparta skal få en lett vei mot en ny «double».

– Vi må ikke tro at vi er noe som helst bedre enn det vi er. Frisk Asker jobber hardt, og når vi ikke gjør det samme så er ikke vi så gode at vi kan vinne denne kampen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Petter Witnes

Petter Witnes fant ingen trøst i å bli kåret til Spartas beste spiller. Her fra en kamp mot Vålerenga.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Tapte mot et «juniorlag»

Rino Løkkeberg, ekspertkommentator i sa.no sin nettradio, oppsummerte kampen og resultatet på følgende måte:

– Dette er en ren fiasko. Her taper vi nærsagt mot Frisk Asker sitt juniorlag.

Også trener, Peter Johansson, var svært nedtrykt etter at sluttsignalet hadde gått.

– Det kan godt hende at det er noe positivt å få med seg fra denne kampen, men akkurat nå føles det ikke sånn i det hele tatt.

I dagens andre kamp i eliteserien vant Lørenskog 3–1 over Manglerud Star, etter scoringer av Kenny Corupe (3.22), Knut Henrik Spets (30) og Mats Frøshaug (59.23) for Lørenskog.

Mats Knutsen scoret det ene målet for Manglerud Star etter 58.49.